Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zerowy numer imei, Samsung J700

michcio064 08 Apr 2010 21:58 10384 10
    michcio064
    Level 11  
    Witam. Jak przywrócić stary numer imei (obecnie mam same zera, stało się tak ponieważ wpisałem jakiś kod, telefon się zresetował i nagle nie ma sieci). Słyszałem że można to naprawić wgrywając coś do telefonu, jak to zrobić?
    Pozdrawiam.
    basstec
    Level 34  
    Jak nie masz sprzętu serwisowego to nie jesteś w stanie naprawić imei. Telefon musisz zanieść do serwisu, trzeba wgrać oprogramowanie z eepromem i naprawić imei.
    michcio064
    Level 11  
    Czytałem na jakimś forum że można to zrobić samemu wgrywając coś do telefonu, da się?
    archi3
    Level 31  
    Niestety nie potrzebujesz sprzetu serwisowego. Tak to jest po kodach...
    michcio064
    Level 11  
    To jak mogę to naprawić w warunkach domowych?
    fischer8
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Kupić jakiś box do samsungów.
    basstec
    Level 34  
    Michcio064 powiem Ci tylko: po co było się bawić? Zresetowałeś eeprom czego skutkiem jest uszkodzony imei. Teraz będziesz się musiał przejść do pobliskiego serwisu GSM i zapłacić 40-50zł.
    rusiu1944
    Level 19  
    michcio064 wrote:
    To jak mogę to naprawić w warunkach domowych?
    Nie naprawisz tego w warunkach domowych!
    Czytać nie umiesz?
    Nie masz żadnego NSPro ani innych boxów do samsunga, więc lepiej oddaj go do serwisu zanim jego stan się pogorszy.
    tomi_154
    Level 13  
    Archi3 chciał napisać "Niestety potrzebujesz sprzętu serwisowego (ale wkradło mu sie tam "nie") ....."
    Objaw który opisujesz jest wynikiem próby ściągnięcia simlocka kodem
    było to już wałkowane tutaj : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1217402.html

Samsung to nie nokia i nie naprawisz tej usterki własnymi siłami w zaciszu domowym .
    Czeka cię wizyta w serwisie. Powinno być więcej takich genialnych solucji na simlocka , wtedy może ludzie nauczą się w końcu, że lepiej zapłacić 20zł za simlocka niż później 3 razy więcej .
    zabcia0604
    Level 1  
    Witam! mialam podobny problem gdy siciagnelam simlocka kodem oddawalam go 3 razy do serwisu i imei zostal przywrocony ale nadal nie ma zasiegu. czym to moze byc spowodowane?
    basstec
    Level 34  
    Imei to sobie można przywracać, trzeba wgrać nowy odpowiedni eeprom, niestety nie każdy "serwisant" sobie z tym radzi.