Walczyłem walczyłem i wywalczyłem. Kupiłem nową karte Sierra MC8775 do Fuji AmiloPro i nie chciała działac z karta PLAY. Cały czas szukała sieci. Po przekopaniu internetu udalo mi się uzbierac komplet plików do update karty. fabrycnzie karta jest zablokowana na 3,6Mbit/s - tyle co zwykłe modemy Hauwei. Po update - rewelacja 7,2Mbit/s
Problem z zasięgiem znikną, karta ma jedną antene i stojąc obok Della z kartą UMTS 5530 (2 anteny) ma jedną kreskę wiecej zasięgu. Obie karty 7,2Mbit/s
Karta jest dedykowana do HP i rozpoznawana jako HP HS2300.
Opis:
1) karta musi byc zainstalowana w systemie
Zasilacz podłaczony
karta SIM zainstalowana w czytniku
2)Pobieramy BinFlash (software) i pliki updatu 8775_h2_0_8_19 (
3) Otwieramy Bin Updater i klikamy OK by wskazac pliki UPDATE.
- pierwszy plik 1st - jest to bootloader i cały proces updatu trzeba zacząc od niego, czas wgrania ok 10-15sek
-drugi plik 2nd to frimware i nalezy go wgrac po pierwszym pliku, Czas wgrania ok 2-3min.
Po całej operacji uruchamiamy Watcher HP i sprawdzamy wersje frimware w opcjach .
Watcher posiada w sobie drivery do w/w karty.
Problem z zasięgiem znikną, karta ma jedną antene i stojąc obok Della z kartą UMTS 5530 (2 anteny) ma jedną kreskę wiecej zasięgu. Obie karty 7,2Mbit/s
Karta jest dedykowana do HP i rozpoznawana jako HP HS2300.
Opis:
1) karta musi byc zainstalowana w systemie
Zasilacz podłaczony
karta SIM zainstalowana w czytniku
2)Pobieramy BinFlash (software) i pliki updatu 8775_h2_0_8_19 (
3) Otwieramy Bin Updater i klikamy OK by wskazac pliki UPDATE.
- pierwszy plik 1st - jest to bootloader i cały proces updatu trzeba zacząc od niego, czas wgrania ok 10-15sek
-drugi plik 2nd to frimware i nalezy go wgrac po pierwszym pliku, Czas wgrania ok 2-3min.
Po całej operacji uruchamiamy Watcher HP i sprawdzamy wersje frimware w opcjach .
Watcher posiada w sobie drivery do w/w karty.