Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

zanussi 1600 nie startuje ratunku

marcinsidv 09 Kwi 2010 22:28 1412 7
  • #1 09 Kwi 2010 22:28
    marcinsidv
    Poziom 9  

    Przy włączeniu buczy tak jak by wypuszczała wodę a następnie trzy zgrzytnięcia (takie jak przy zamykaniu drzwiczek) i przestaje diałać dodam że zegar z czasem prania zaczyna migać.
    pralka ma około 1.5 roku i stała 6 miesięcy nie używana (przed odłączeniem było wszystko ok) po ponownym podłączeniu przestała działać.
    Wielkie dzięki za pomoc.

    0 7
  • #2 09 Kwi 2010 22:51
    Trull
    Poziom 28  

    Czy te "zgrzytnięcia" są podobne do stukania. Może to być problem z zamkiem a dokładniej brak styku w zamku.

    0
  • #3 10 Kwi 2010 21:25
    marcinsidv
    Poziom 9  

    to zgrzynięcie jest identyczne do zgrzytnięcia które słychć podczas załączenia blokady dzwiczek.

    0
  • #4 11 Kwi 2010 14:28
    Trull
    Poziom 28  

    Proponował bym wymienić zamek, moduł nie dostaje informacji o zablokowaniu zamka i stąd problem. odradzam kombinowanie przy starym zamku.

    0
  • #5 11 Kwi 2010 15:08
    eldom
    Poziom 21  

    Jeśli ma 1,5 roku to jest na gwarancji

    0
  • #6 12 Kwi 2010 22:42
    marcinsidv
    Poziom 9  

    gwarancja tylko na rok
    a zamek może uszkodził się podczas transportu?
    mechanizm zamka jest elektroniczny a może da się na krótko jakos przetestować?

    0
  • #7 12 Kwi 2010 23:55
    eldom
    Poziom 21  

    Przetestować nie będzie łatwo :|
    Można sprawdzić czy przewody są dobrze wpięte. Kłapnąć parę razy solidnie drzwiami
    Jeśli to coś z blokadą to może pomóc.
    Jaka to dokładnie pralka?
    Na tabliczce znamionowej powinien być nr PNC 914.......
    Propozycja Trull-a by wymienić blokadę jest chyba najrozsądniejsza.

    0
  • #8 05 Lis 2010 23:03
    adams7612
    Poziom 1  

    witam mam ten sam problem pralka stała dwa miesiące i teraz po właczeniu kliknie i wypompowuje wode przez pare sekund kliknie dwa razy i wylacza sie jak robie tak pare razy to wypompuje wszystka wode nastepuje chwila przelomu i zaczyna pobierac wode przez 10sekund i znowu ta sama historia czy to jest na 100 % ten zamek?

    0