Witam! Posiadam problem prawdopodobnie z przełącznikami. Wszystkie szyby są sprawne i działają z przełączników w każdych drzwiach osobno nie można jedynie sterować z głównego panela kierowcy pozostałymi szybami. Instalacja jest 100% cała. Na początku problem był jedynie z prawą stroną przód i tył, lewy tył sterował normalnie z głównego panela. Jednak na próbę przełożyłem włącznik tylnych lewych drzwi do innych i już żadnych nie da się sterować z głównego panela. Po przejrzeniu instalacji wnioskuje ze sterowanie odbywa się jednym kablu cyfrowo lub poziomem napięcia gdyż dla każdej funkcji i każdych drzwi na tym kablu jest nieco inne napięcie. Cała prawa strona była robiona więc podejrzewam ze było to odłączane wcześniej dlatego przestało chodzić. Wydaje mi się że to wszystko się rozprogramowało. Czy moje podejrzenie jest słuszne??
Może zna ktoś sposób wprogramowana tych włączników do włącznika głównego. Zaznaczę iż każdy włącznik ma swoją elektronikę sterującą z przekaźnikiem.
Pozdrawiam!
Może zna ktoś sposób wprogramowana tych włączników do włącznika głównego. Zaznaczę iż każdy włącznik ma swoją elektronikę sterującą z przekaźnikiem.
Pozdrawiam!