Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Router linksys wrt54gc restartowanie

fallan 11 Kwi 2010 14:31 1630 9
  • #1 11 Kwi 2010 14:31
    fallan
    Poziom 9  

    Witam, mam problem z routerem. Jakies pol roku temu porzucilem okablowanie w swojej sieci i podlaczylem wszystkie komputery za pomoca sieci bezprzewodowej.
    Teraz jednak potrzebuje jeden komputer podlaczyc skretka co skutkuje albo zrestartowaniem routera albo zerwaniem polaczenia z internetem na pozostalych komputerach. Internet wraca dopiero po recznym zrestartowaniu routera na jakies 5-10 min po czym znowu znika i tak w kolko.
    Wszystko dziala bezproblemowo gdy router obsluguje tylko siec bezprzewodowa.

    Probowalem resetowania routera i nadanie mu ustawien od poczatku, testowalem tez 3 rozne skretki, 3 karty sieciowe oraz kazde gniazdo w routerze i w kazdym wypadku nic to nie pomoglo. Moze ktos z was spotkal sie z podobnym problemem albo ma pomysl jak go rozwiazac?

    0 9
  • #2 11 Kwi 2010 15:05
    lpm11
    Poziom 22  

    Czy problem występuje przy podłączaniu każdego komputera tą skrętką?
    Sprawdź czy nie ma zwarcia. Sprawdź także napięcie zasilacza (na wtyczce).

    0
  • #3 11 Kwi 2010 15:46
    ciastex
    Poziom 24  

    Odwróć wtyczkę zasilania komputera, jeśli możesz i spróbuj tak podłączyć.

    0
  • #4 11 Kwi 2010 17:27
    fallan
    Poziom 9  

    sprawdzalem to na klilku skretkach na dwoch komputerach i wszedzie jest to samo, a jak moge sprawdzic czy nie ma zwarcia?

    0
  • #5 11 Kwi 2010 20:48
    ciastex
    Poziom 24  

    Nie chodzi mi o skrętki, zrób tak jak napisałem ;)

    0
  • #6 11 Kwi 2010 20:59
    fallan
    Poziom 9  

    o skretkach pisalem do kolegi wyzej:) a problem nie dotyczy tylko tego jednego komputera bardziej bym cos przy routerze grzebal

    0
  • #7 11 Kwi 2010 23:52
    lpm11
    Poziom 22  

    co się stanie jeżeli kablem zepniesz 2 porty LAN w routerze?
    Powinny się zaświecić obie diody, a potem zacząć razem migać.
    Opisz tutaj co się dzieje u ciebie.

    0
  • #8 12 Kwi 2010 01:28
    fallan
    Poziom 9  

    podlaczylem tak jak mowiles najpierw na sekunde zaswiecily sie diodki po czym router sie zresetowal i musialem recznie odlaczac mu zasilanei zeby wrocil do normalnej pracy

    0
  • #9 13 Kwi 2010 21:19
    fallan
    Poziom 9  

    to jest ktos w stanie mi pomoc?:) dzisiaj zauwazylem ze przy podlaczeniu 4 komputera przez wi fi cala siec pada a router lapie restarta, moze komus podsunie to jakis mozliwy pomysl na rozwiazanie bo wolalbym uniknac kupna nowego routera o ile to mozliwe

    0
  • #10 18 Maj 2010 17:46
    soltys_w
    Poziom 24  

    Na 99% masz spuchnięte kondensatory w zasilaczu, ew. na płycie, ale obstawiam zasilacz - taki urok tych routerów.
    Jeżeli mam rację - wymień je czym prędzej. Z pewnością router wróci do stabilnej pracy.

    0