Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Siemens HiPath 3350 nagrywanie karty MMC

kirkov 11 Apr 2010 20:35 1839 6
    kirkov
    Level 10  
    Witam ponownie.
    Prawdopodobnie uszkodziła się karta w centrali (nie startuje system), w zwiazku z tym chcialem wgrac na nowo soft do karty.
    Niestety nie dysponuje plikiem *.mmc
    Wersja systemu: HE646S - czyli 7 jesli sie nie myle.
    Z wgraniem softu chyba sobie poradzę.
    ps.
    Znalazlem u siebie plik do wersji 6 (HE620P.05) wiec mogę się wymienić.
    ps2.
    Wgralem na karte soft od wersji 6 by testowo sprawdzic czy centrala sie podniesie, niestety zachwowuje sie identycznie jak wczesniej: swieci czerwona dioda przez ok 2-3 min, kilka razy zamryga, potem wogle gasnie - czyżby problem był zupełnie gdzie indziej ...
    amfi_amf
    Level 16  
    czym wgrywales ten soft?
    kirkov
    Level 10  
    amfi_amf wrote:
    czym wgrywales ten soft?

Za pomoca aplikacji HxD (Hex Edytor)
    kirkov
    Level 10  
    Juz wiem, ze wina lezy prawdopodobnie w pl. glownej (albo karcie MMC). Na mojej starej plycie (V. 4) system sie uruchomil i wszsytko dziala prawidlowo, balem sie ze uszkodzeniu mogl ulec zasilacz, ale mozna już go wykluczyc.
    Jack14
    Level 38  
    Problem na pewno jest "gdzieś indziej" tylko gdzie?
    Z podanych przez ciebie informacji naprawdę nic nie wynika, a przynajmniej ja nic nie rozumiem.
    Napisz jeszcze raz dokładnie co nie działa, dlaczego wgrywasz nowy soft, na jaką kartę do jakiego CPU to wkładasz itp.
    kirkov
    Level 10  
    Wygladało to tak:
    Włączam zasilanie -> przez sekunde dioda swieci na zielono -> zaczyna mrygać (ok 3-4 sek) -> zielona dioda zaczyna świecić (trwa to ok 4-5 min) (telefon systemowy wogle nie mryga diodami ) -> zielona dioda gaśnie -> nic sie nie dzieje (telefon systemowy bez zadnych informacji, wyswietlacz ciemny, przyciski nie swiecą), próba pobrania danych z centrali niemozliwa (info: PBAX wyłączona)
    Jack14
    Level 38  
    Jeśli uważasz swoją wypowiedz za wyczerpującą moja odpowiedz jest:
    "nie jestem w stanie Tobie pomóc".

Pozdrawiam.