Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jakie głośniki do 200zł genius 2000 vs genius 1250

wipeer 12 Apr 2010 18:58 2581 4
    wipeer
    Level 10  
    Witam. Poszukuje jakiegoś sprzętu do 200zł i rozważam takie opcje

1. GENIUS SW-HF 2.1 2000
    2. GENIUS SW-V2.1 1250
    3. GENIUS 2000x
    4.Logitech x-230

Muzyki słucham różnej od techno do rapu i na czym mi bardzo zależy to miękki soczysty bass i czyste brzmienie.

Szukałem sporo już i dużo osób poleca 2000x 2.0 tyle że ich nie ma już na alledrogo za to znalazłem ciekawe głośniki o tym samym oznaczeniu tyle że 2.1----> http://www.allegro.pl/item989729041_zgrabne_smukle_genius_sw_hf_2_1_2000_moc_60w_wwa.html

I o tych głośniczkach nic w necie nie ma(a przynajmniej ja nie znalazłem) więc bardzo bym prosił o jakiś komentarz do tych głośniczków :)

Pozostałymi opcjami jest geniek 1250 i ewentualnie logitech x-230. czekam na opinie. z góry dzięki
    vipmatrix7
    Level 18  
    GENIUS SW-HF 2.1 2000 czyli te do których podałes link są według mnie najlepsze. Wygląd! nie są to jakieś małe satelitki tylko ładnych rozmiarów kolumienki które same bez subwoofera mogę nienajgorzej zagrać.
    wipeer
    Level 10  
    No właśnie też sie ku nim skłaniam bo wyglądają na prawdę dobrze i parametry mają świetne jak na tą kase tylko ciekawe jak to w praktyce...

Może ktoś jeszcze się wypowie??
    _adamar_
    Level 10  
    Mi ten nowy zestaw geniusa "2000" bardziej wyglądają jak takie do kina domowego(podłużne i wąskie - żęby postawić obok TV), czyli w muzyce tak sobie się mogą sprawdzić, no i nie wiem po co mają dwie membrany po 3", mogli wsadzić jedną większą jak to zrobili w 2000x, w końcu liczy sie jakość a nie ilość ;] Jeśli grają choć trochę podobnie do już nie produkowanych 2000x to jak najbardziej kupuj :P Napewno będą lepiej grały niż plastikowe x230 z łupiącym i dudniącym bassem ;]
    A jak nie jesteś pewien to poczekaj na opinie, widzę że pare osób zakupiło, może ktoś coś skrobnie na jakimś forum :P
    wipeer
    Level 10  
    no właśnie nawet nie zauważyłem a już wszystkie sztuki zeszły!

hmmm no właśnie też mnie zaciekawiło to że są podwójne 3" ... No nic poczekam jeszcze na jakieś opinie może akurat ktoś ma, narazie nawet nie ma gdzie ich kupić ale pewnie na dniach wystawi kolejne.

Dzięki za odp. Pozdr.