Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fujitsu Siemens Amilo Pro v2055 problem z klawiaturą

Alfi27 13 Apr 2010 15:39 3089 5
    Alfi27
    Level 13  
    Witam. Wylałem trochę wody na klawiaturę i część z nich ma pozamieniane literki. Klawiaturę wymieniłem, zajmuję sie ogólnie serwisowaniem telefonów i za dużego pojęcia nie mam w hardware laptopów. Czy może ktoś powiedzieć, gdzie znajduje sie układ odpowiedzialny za klawiaturę albo podać linka z serwisówką do tego modelu? Szukałem ale bezowocnie.
    Pozdrawiam.
    Marek Nawrocki
    Level 27  
    Witam !!
    Napisz coś więcej , jaki system ,jakie literki są pozamieniane, może to nie jest układ odpowiedzialny za klawiaturę??
    Alfi27
    Level 13  
    Witam,system windows xp,wiekszość klawiszy działa prawidłowo (cała lewa strona ok,klawisze p,o,i,l,k,j działają jako _)*(Rozebrałem laptopa złącze taśmy wygladało dobrze ale profilaktycznie przeczyściłem spirytusem,śladów ingerencji na płycie głównej nie stwierdziłem
    Pozdrawiam
    Marek Nawrocki
    Level 27  
    Witam!!
    piszesz ze wymieniłeś klawiaturę ?? Może śmieszne ale sprawdź czy nie masz włączonego numlocka bo te klawisze właśnie wchodza w skład klawiatury numerycznej , napisz czy woda która sie rozlała wleciała głebiej do płyty głównej??
    Alfi27
    Level 13  
    Niestety opcja z numlock nie działa,na płycie głównej nie ma śladów cieczy.Szukam dalej jakiejś serwisówki
    Pozdrawiam
    Alfi27
    Level 13  
    Problem rozwiązany przeinstalowałem windowsa i śmiga
    Pozdrawiam