Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Windows XP- 16 bitowy podsystem ms-dos przy włączaniu

misiulka222 14 Kwi 2010 17:16 9834 20
  • #1 14 Kwi 2010 17:16
    misiulka222
    Poziom 8  

    Witam,
    mam takie problem, że przy włączaniu komputera wyskakuje mi komunikat:

    Windows XP- 16 bitowy podsystem ms-dos przy włączaniu

    Może wiecie, jak zlikwidować ten problem? Mój system operacyjny to MS XP.
    Czekam na pomoc i pozdrawiam.

  • #3 15 Kwi 2010 08:00
    misiulka222
    Poziom 8  

    niestety nie pomogło. Przeskanowałam skanerem (mks czy jakas taka nazwa podobna) i nic nie wykazalo.

  • #4 15 Kwi 2010 08:24
    lukaszd82
    Poziom 17  

    jak tylko przy włączaniu kompa to start->uruchom->regedit->F3-
    >wpisz "0677.exe" -> usuń wszystkie wpisy zawierające dokładnie "0677.exe".
    Problem powinien zniknąć.
    Tylko koniecznie czytaj dokładnie czy nazwa się zgadza.
    Do tego wyczyść folder TEMP we wskazanej lokalizacji. (usuń z niego całą zawartość - nie wszystko da się usunąć ale większość na pewno).

  • #5 15 Kwi 2010 09:58
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Zrob skan przy pomocy mbam i usun to co wykryje.
    Daj log z OTL w zalaczniku.

  • #6 16 Kwi 2010 09:06
    misiulka222
    Poziom 8  

    Zrobiłam skan tym programem i wyszło mi to. Przy ponownym uruchomieniu komputera już mi nic się nie pokazało. Nie do końca się w tym połapałam, ale z tego co zrozumiałam, to prawie wszystkie zainfekowane pliki udało się usunąć lub zneutralizować.

  • #7 16 Kwi 2010 10:19
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Daj jeszcze log z OTL.

  • #9 16 Kwi 2010 11:20
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Daj log z combofix.

  • #10 16 Kwi 2010 20:27
    misiulka222
    Poziom 8  

    Czy ten log jest z comfobix jest konieczny? Bo szczerze przerazila mnie juz sama instrukcja. Obawiam sie, że moge sobie nie poradzic:/

  • Pomocny post
    #11 16 Kwi 2010 21:05
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Sciagnij, uruchom i daj combofix.txt w zalaczniku, ktory sie utworzy. To nic trudnego.

  • #12 16 Kwi 2010 21:15
    narkoholik
    Poziom 30  

    Nie czytałem Logów ale czy ten plik nie update BIOS ? pod Dosa ?
    no bo chyba nie archaiczny Dialer ? :)
    oj przeczytałem log - przepraszam były infekcje

  • #14 17 Kwi 2010 16:34
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Uzyj CFScript.txt z combofix:

    Code:

    Files::
    c:\documents and settings\Dom\Dane aplikacji\mnryv.exe
    c:\windows\system32\herapivou.exe
    c:\program files\2114531.dat
    c:\windows\system32\cocequof.exe

    RenV::
    c:\program files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\adobearm .exe
    c:\program files\ipla\ipla .exe

    Registry::
    [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
    "ALLUpdate"=-
    "Gadu-Gadu 10"=-

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
    "WinampAgent"=-
    "huzoloo"=-
    "Adobe_Reader"=-

    Driver::
    laflojqpuyxtm
    vqxyeeww
    wteu5iij3



    Po wykonaniu daj log, ktory sie utworzy oraz nowy log z OTL.

  • Pomocny post
    #16 17 Kwi 2010 22:56
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Uzyj CFScript.txt z combofix:

    Code:

    File::
    c:\documents and settings\Dom\Dane aplikacji\mnryv.exe
    c:\windows\system32\herapivou.exe
    c:\program files\2114531.dat
    c:\windows\system32\cocequof.exe

    RenV::
    c:\program files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\adobearm .exe


    Po wykonaniu daj log, ktory sie utworzy.

    Odinstaluj Ask Toolbar.

    Wklej to do OTL i nacisnij Run Fix:

    :OTL
    FF - prefs.js..browser.search.defaultengine: "Ask.com"
    FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Ask.com"
    FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Ask.com"

    :Files
    C:\Documents and Settings\Dom\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\iuwrendv.default\searchplugins\askcom.xml

  • #17 18 Kwi 2010 09:03
    misiulka222
    Poziom 8  

    Załączam logi. Niestety nie udało mi się usunąć ask toolbara, bo nie mogę go znaleźć.Próbowałam poprzez
    dodaj/usuń programy,
    wyłączyć w narzędziach internetowych,
    start->uruchom-> regedit->F3
    uninstaller toolbar
    nigdzie mi nie znalazło takiego pliku

    Nie wiem, dlaczego, ale nie mogę dodać loga z OTL, a więc kopiuje jego treść tutaj.

    ========== OTL ==========
    Prefs.js: "Ask.com" removed from browser.search.defaultengine
    Prefs.js: "Ask.com" removed from browser.search.defaultenginename
    Prefs.js: "Ask.com" removed from browser.search.order.1
    ========== FILES ==========
    C:\Documents and Settings\Dom\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\iuwrendv.default\searchplugins\askcom.xml moved successfully.

    OTL by OldTimer - Version 3.2.1.1 log created on 04182010_085929

  • Pomocny post
    #18 18 Kwi 2010 13:04
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Ostatni CFScript.txt:

    Code:

    File::
    c:\program files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\adobearm .exe

    Registry::
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
    "Adobe ARM"=-


    Po wykonaniu wybierz w OTL CleanUp.

  • #19 18 Kwi 2010 13:41
    misiulka222
    Poziom 8  

    Wysyłam log z Combofixu. Mam nadzieję, że już wszystko działa, tak jak powinno i wielkie podziękowania za pomoc!!

  • Pomocny post
    #20 18 Kwi 2010 13:50
    Kolobos
    Spec od komputerów

    Wyglada ok.

  • #21 18 Kwi 2010 18:49
    misiulka222
    Poziom 8  

    To rewelacja, że już wszystko w porządku. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc:)

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME