Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mikrofon trzeszczy przy włączonej grze

pawel1519900 14 Apr 2010 21:49 4995 10
    pawel1519900
    Level 10  
    Przy rozmowie przez Venterillo słychać mnie normalnie,ale tylko jak włączę grę mikrofon mi trzeszczy. Jak mam włączona grę i zminimalizowane VT trzeszczenie jest cały czas,ale jak włączę VT a zminimalizuje grę jest ok. Czasem mam tez pykanie w słuchawkach...Od dłuższego czasu już tego nie mam ale wcześniej miałem to co 4,5 dni.
    Gdy słucham muzyki i włączę jakiś program np. gg, jakąś stronę w momencie uruchamiania dźwięk się zniekształca na te parę sec. Można to jakoś naprawić?

sprzęt:
    - Inter®Pentium®4 CPU 3.00GHz
    - 2GB RAM DDR2
    - Wcześniej karta dźwiękowa soundmax zintegrowana z płytą główną ASUS (narazie wyłączona) ,teraz jest podłączona taka: http://i41.tinypic.com/2emk2ld.jpg
    - karta dźwiękowa Radeon x800GTO
    tzok
    Moderator of Cars
    Wróć do karty zintegrowanej, bo ten Live w niczym nie jest lepszy, a słynie z takich problemów (pykanie, trzaski w głośnikach)... możesz go próbować przekładać do innego slotu albo instalować inne sterowniki.

Co do mikrofonu, to kontroluj czy uruchomienie gry nie wpływa na zmianę ustawień systemowego miksera.
    pawel1519900
    Level 10  
    karta dzwiekowa była wymieniona na niezintegrowana ponieważ były problemy z dzwiękiem.Ucinalo pare slów z piosenek,i zamiast czystego dzwieku bylo trzeszczenie..
    scrabypl
    Level 25  
    To może wtedy problem ze sterownikami/odtwarzaczem a nie z kartą dźwiękową zintegrowaną?
    tzok
    Moderator of Cars
    ...w tej sytuacji to ja bym powiedział, że bardzo możliwe, że żaden z problemów w ogóle nie miał związku z kartą dźwiękową ani jej oprogramowaniem.
    pawel1519900
    Level 10  
    Na tamtej karcie byly sterowniki reinstalowane pare razy i nic nie pomagalo.
    Moge cos zrobic zeby naprawic to co mam teraz??
    pawel1519900
    Level 10  
    to samo jest jak mam wlączoną muzyke i gram,nie mam czystego dzwieku tylko lekkie trzaski+dzwiek.Jakies rady na to?
    KokiX
    Level 20  
    Zobacz czy nie masz włączonej opcji "zwiększenia wydajności mikrofonu". U kolegi było to zaznaczone i w grze słyszał siebie, były duże zakłócenia i niższa jakość.
    Lukson
    Level 32  
    pawel1519900 wrote:
    karta dzwiekowa była wymieniona na niezintegrowana ponieważ były problemy z dzwiękiem.Ucinalo pare slów z piosenek,i zamiast czystego dzwieku bylo trzeszczenie..

Oprocz uziemienia komputera polaczylbym jego mase (obudowe) z masa wzmacniacza/glosnikow/sluchawek. Jesli to nie pomoze sprawdzil stan gniazda wyjscia liniowego, bo z tego co kolega pisze to brakuje masy.
    pawel1519900
    Level 10  
    KokiX wrote:
    Zobacz czy nie masz włączonej opcji "zwiększenia wydajności mikrofonu". U kolegi było to zaznaczone i w grze słyszał siebie, były duże zakłócenia i niższa jakość.

Mam wyłączoną tą opcje.