Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Spawarka JLT Welder Fantasy PRO TIG AC/DC 210

Ares42 15 Apr 2010 13:09 19514 9
    Ares42
    Level 10  
    Czy ktoś miał możliwość spawania tymi urządzeniami?

Muszę pilnie kupić spawarkę do aluminum. Niestety Esaby/Lincolny są poza moim zasięgiem.

Zastanawiam się nad marką JLT - podobno też chińczyk ale jak na razie słyszałem tylko dość pochlebne głosy. Wolę jednak zasięgnąć jak najwięcej opinii zanim podejmę ostateczną decyzję.
    Spawarki JLT
    zzz
    Level 20  
    Mogę z czystym sumieniem polecić - jak na razie (3 miesiące używania po 6-7 godzin dziennie) nie miałem z nią najmniejszych problemów. Jakością spawania przebija wszystkie marketowe zabawki typu magnum itp.

Ja osobiście polecam - za te pieniądze nie znajdzie się nic lepszego.
    mbred
    Level 11  
    Witam.

Do H3nry:

Przeczytałem Pana post i chciałbym prosić o jakieś dane odnośnie kosztów naprawy jakie Pan poniósł odnośnie spawarki, i jak wyglądała procedura serwisowa tj. wysyłka, czas naprawy. To zaczyna być co najmniej dziwne, mnie również po 12,5 miesiąca przestała spawać na AC, ciekawe czy to tak programują czy zbiegi okoliczności. Jest Pan drugą osobą którą znalazłem z problemem JLT, i tam też płytka sterująca padła. Jak u mnie również, to przyglądnę się temu bliżej. Ta spawareczka 5 zł nie kosztuje.
    H3nry
    Level 32  
    Aktualizując mój poprzedni wpis dodam , ze właśnie przestała działać w 4t, reszta funkcji ok.
    Koszty naprawy jakie poniosłem to około 400zł jednorazowo wraz z wysyłką .Serwis praktycznie od reki wymienia płytki- do 3 dni roboczych trwa cała procedura.
    Płytki otrzymałem zwrotnie za każdym razem .
    Wydaje mi się, ze może to być programowa usterka na określoną ilość cykli /czasu.
    Warto w palniku wymienić włącznik wraz zpłytka na oryginalny LG z lincolna np.
    Powodzenia .
    mbred
    Level 11  
    Do H3nry

Dziękuję za odpowiedź, ja niestety ze względów finansowych muszę z serwisem poczekać.
    W innym poście opisałem mój problem i mam nadzieję że ktoś mi pomoże i dojdę sam co i jak.
    Pozdrawiam.
    vpositive
    Level 2  
    Witam,

Nie żartuję: mnie też, tuż po terminie gwarancji (około 13 mies.) padł JLT TIG DC 200. Objawy to niemożliwość zajażenia łuku w TIG (każdy rodzaj ustawień). Jeszcze nie dałem do serwisu...
    pli98
    Level 14  
    Witam. Odświeżam temat bo mi również padła spawarka TIG Magnum 210 AC/DC, a konkretnie zajarzenie łuku, poza tym wszystko ok. I Najdziwniejsze jest to, że stało się to dokładnie po po upływie gwarancji, która skończyła się w listopadzie. Znalazł może już rozwiązanie tego problemu. Z drugiej strony może, ktoś się za to weźmie bo chyba nie może tak być, żeby spawarka psuła się regularnie co 13 miesięcy, chętnie się do tego przyłączę.