Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skuter odpala ale sie nie rozpędza

billaden 15 Apr 2010 17:25 4744 2
    billaden
    Level 12  
    Witam
    Mam skuter Cpi Oliver , wymieniłem w nim silnik na silnik od Bety Ark (czyli minarelli Horizontal) . Ma początku silnik odpalał i jeździł . Postanowiłem wymienić tłumik na Tecnigas next-r skuter od tamtej chwili odpalał ale nie jeździł . Następnie zaprowadziłem go do serwisu gdzie stwierdzono że jest zapowietrzona pompa oleju i skuter przez to traci sprężanie , a koszt naprawy TO AŻ 700ZŁ !!! . Czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć jakim cudem skuter traci sprężanie przez zapowietrzoną pompę oleju ??? I jak można to naprawić .
    Z góry dziękuję !
    zylax4
    Level 16  
    Pewnie wcześniejszy tłumik blokował bardziej spaliny i może to wpłynąć.
    billaden
    Level 12  
    Mechanik to renomowana firma w Szczecinie mieszcząca się na ulicy wyszyńskiego zajmują się sprzedażą firmowych skuterów (Yamaha , Peugeot , Gilera itp )
    Teraz firma życzy sobie ode mnie 70zł za ekspertyze .
    Prosił bym za instrukcje jak to naprawić we własnym garażu .

Mniej więcej rok temu dawałem tam do naprawy zipp'a vapora chinczyka 4T , naprawili go idealnie , jeździł aż go sprzedałem (czyli przez kolejny rok)
    Koszty naprawy to 110zł W skład jej weszła regulacja gaźnika z czyszczeniem i nowy filtr paliwa , i spiłowanie zaworów .

Dodano po 21 [minuty]:

A nie można by ominąć jakoś tej pompki , ponieważ i tak mieszam benzynę z olejem w baku . Chodzi mi o samo chodzenie silnika .