xmichal88x wrote: Czy po przerobieniu stojana silnik nie straci prędkości obrotowej jaka była przez zmiana?.
OK - poczytałem sobie dokładnie wątek który przywołałem, ale tam w pewnym momencie jakieś herezje są wypisywane o tym że silnik nie jest szeregowy - komuś się wydawało że szeregowy będzie tylko wtedy gdy wirnik będzie wpięty między cewki.
Ty natomiest jeżeli zamierzasz pozostawić silnik jako szeregowy to niczego nie przerabiaj...
Jeśli chcesz go przerobić na bocznikowy to albo musisz przezwoić stojan cienkim drutem albo zasilać go kilkuwoltowym napięciem przez transformator.
Łatwiej byłoby dyskutowac gdybyś napisał co chcesz tym silnikiem napedzać...
xmichal88x wrote: Jakbym chciał regulować prędkość obrotową za pomocą jakiegoś regulatora to czy dało by się przy pomocy prądnicy tachometrycznej i miernika(lub jakiegoś układu) odczytywać aktualną prędkość obrotową wirnika?. Jeśli tak to jak to wykonać?
Dało by się - ogólnie to prądniczka dawać musi sygnał sprzężenia zwrotnego do regulatora który będzie np. zmniejszał współczynnik wypełnienia PWM po osiągnięciu właściwej prędkości. Do sterowania tym PWMem możesz też zaprząc sygnał z pomiarowego rezystora szeregowego (ograniczenie maksymalnego prądu), możesz też zaprojektować miękki start silnika.
Tyle że coś mi się wydaje że twój poziom wiedzy będzie zdeczka zbyt niski do stworzenia takiego układu...