Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pytanie o SAMBE dla AT91SAM7X256

tom_2388_ 17 Apr 2010 21:16 1466 6
    tom_2388_
    Level 10  
    Witam mam pytanie odnośnie programowania układu przez usb za pomocą programu samba, a mianowicie czy układ podciągający jest wymagany do poprawnego działania programatora? Zaznaczyłem ten odcinek schematu czerwonym prostokątem.
    Pytanie o SAMBE dla AT91SAM7X256
    Pytam dlatego że mam zamiar kupić płytkę testową gdzie niestety nie ma tego obwodu i chciałbym wiedzieć czy to zadziała.
    Pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous  
    tom_2388_
    Level 10  
    No ale przecież ten układ jest sterowany programowo z jakiegoś wyjścia PB lub PA, różne wersje widziałem a jak przecież nie jest zaprogramowany nie mam możliwości sterowania tym podciąganiem.
    Anonymous
    Anonymous  
    tom_2388_
    Level 10  
    A więc tak zrobiłem ten układ podciągający i jest działa, ale nie do końca;-(
    Problem polega na tym że nie chce mi wykryć procka na Windowsie 7 64 bitowym, wykrywa że coś jest podpięte ale nie rozpoznaje urządzenia, natomiast jak zainstalowałem sambę na Windowsie XP wszystko działa poprawnie i układ daje się programować.
    Ktoś spotkał się z takim problemem? Jakiś problem wydaje mi się że jest z sterownikami CDC ale nie jestem pewny co.
    tom_2388_
    Level 10  
    Niestety ale ja nie mogę znaleźć tego pliku cdc_NTXPVista.inf żeby go podmienić, chyba że to trzeba jakoś inaczej zrobić a ja żle zrozumiałem.