Witam. Tak jak w temacie posiadam Opla Vectre B i mam problem z centralnym zamkiem a konkretnie z prawymi przednimi drzwiami - zamek ten nie reaguje na pilota ani na przekręcenie kluczyka w drzwiach, muszę zamykać i otwierać drzwi ręcznie. Po zdjęciu poszycia z przednich drzwi ( prawych i lewych ) i po odklejeniu folii widoczna jest wiązka która idzie do siłowniczka , na tej wiązce zamontowana jest kostka w której jest 10 pinów, od strony kierowcy nie używane są tylko 2 piny a reszta jest wykorzystana, natomiast po stronie pasażera wykorzystane są tylko 3 piny. Jak kupowałem auto poprzedni właściciel powiedział że w prawych przednich drzwiach została wybita szyba kiedy auto było zamknięte i że normalnie po takim zdarzeniu zamek się blokuje i nie da się go otworzyć i że został on odłączony. nie wiem czy to w czymś pomoże ale na zamku w prawych drzwiach jest napisane ( jest biały kwadrat a w nim pisze AD i pod tym 90 507 060 , w górnej części jest wytłoczony napis GM a na dole >PBT< R3 ) a w lewych drzwiach na zamku pisze ( jest biały kwadrat a w nim pisze BC i pod tym 90 585 021 też jest wytłoczenie z napisem GM i na dole >PBT< L2 . czy ktoś może mi pomóc bo już nie wiem co z tym robić.
LEWE:
1-BRĄZOWY
2-BRĄZOWO BIAŁY
3-CZERWONO BIAŁY
4-BRĄZOWO CZERWONY ( lub CZARNO CZERWONY )
5-puste
6-puste
7-CZERWONO NIEBIESKI
8-CZERWONO CZARNY
9-CZARNY
10ŻÓŁTO CZARNY
PRAWE
1-puste
2-puste
3-CZERWONO CZARNY
4-NIEBIESKO CZRNY
5-ŻÓŁTO CZARNY
6-puste
7-puste
8-puste
9-puste
10-puste

LEWE:
1-BRĄZOWY
2-BRĄZOWO BIAŁY
3-CZERWONO BIAŁY
4-BRĄZOWO CZERWONY ( lub CZARNO CZERWONY )
5-puste
6-puste
7-CZERWONO NIEBIESKI
8-CZERWONO CZARNY
9-CZARNY
10ŻÓŁTO CZARNY
PRAWE
1-puste
2-puste
3-CZERWONO CZARNY
4-NIEBIESKO CZRNY
5-ŻÓŁTO CZARNY