Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pioneer AVH-P4200 - co sądzicie o tym modelu ?

bober16 18 Apr 2010 16:33 2104 6
    bober16
    Level 10  
    Czy ktoś może miał okazję zapoznać się z tym "kombajnem" multimedialnym ?
    Co o nim sądzicie ? :) :P
    tadziak
    Level 11  
    bober16 wrote:
    Czy ktoś może miał okazję zapoznać się z tym "kombajnem" multimedialnym ?
    Co o nim sądzicie ? :) :P

Mam go od kilku dni, generalnie fajne urządzenie. Mam porównanie do kombajnu Alpine to funkcjonalnie jest według mnie sporo lepszy. Bardzo rozbudowany equalizer - mozna naprawde ustawic wszystko, a nie tylko treble/basy. Pełno funkcji typu bass booster, rozne high pass filter, wszystko pozowala ustawic sobie dzwiek jak sie lubi.

Bardzo dobrze radzi sobie takze z odtwarzeniame wideo i to nie tylko DVD, ale takze DIVX. Wystarczy podłączyc do USB pendrive np. z ulubionym serialem i już możemy ogladac ;)

W razie jakichś pytań, pytaj ;)
    bober16
    Level 10  
    W sensie, że Pioneer lepszy ? :)

Czy masz może go podpiętego pod interfejs zajmujący się sterowanie z kierownicy, jak wygląda współpraca ?
    Czy Twoim zdaniem odczuję dużą różnicę po przesiadce z fabrycznego radia (firmy Clarion) ?
    tadziak
    Level 11  
    bober16 wrote:
    W sensie, że Pioneer lepszy ? :)

Czy masz może go podpiętego pod interfejs zajmujący się sterowanie z kierownicy, jak wygląda współpraca ?
    Czy Twoim zdaniem odczuję dużą różnicę po przesiadce z fabrycznego radia (firmy Clarion) ?

W sensie, że Pioneer mi bardziej przypadł do gustu, ale to rzecz...gustu ;) Alpine (przynajmniej najwyższe modele) ma nieco czystszy dźwięk. Jednak kuleje pod względem liczby funkcji, bajerów, kwestia kto czego bardziej potrzebuje.

Jeśli masz fabrycznie Clariona to nie nastawiałbym się na to, że powali Cie jakość dźwieku (chociaż zalezy jaki masz model), bo Clarion to też klasa. W przypadku zakupu takiego kombajnu licz sie z tym, ze kupujesz go też dla DVD, ekranu i całej masy bajerów. To nie jest proste radio co ma tylko ladnie grac ;)

Jesli zalezy Ci tylko na dobrym dzwieku to ja bym rozejrzał się za czyms prostym, bez DVD. Nie testowalem sterowania kierownicą, bo sam nie posiadam czegoś takiego w swoim aucie...
    bober16
    Level 10  
    Jest to radio HU-603, które jest prawdopodobnie produktem Clariona dla Volvo, lecz 100% nigdy nie ma. :)
    tadziak
    Level 11  
    bober16 wrote:
    Jest to radio HU-603, które jest prawdopodobnie produktem Clariona dla Volvo, lecz 100% nigdy nie ma. :)

Zawsze mozesz podjechac do jakiegos serwisu car-audio gdzie wstawią Ci dla porównania kilka odtwarzaczy i wybierzesz sobie to co najfajniej brzmi/działa ;)
    bober16
    Level 10  
    Dzięki za pomoc, z ciekawości zapytam, jak przyciemnia się ekran w tym modelu ?