Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Computer ControlsComputer Controls
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

jeszcze raz Elemis 6311 STP i brak synchro na TXT

16 Sie 2004 22:43 1089 3
  • Poziom 15  
    mam problem z txtem, po włączeniu na chwilę gdy jest napis "Proszę czekać, analizuję tekst" jest obraz stabilny lecz słychać delikatny warkot fonii a gdy zaskoczy treść strony, znika warkot i synchro H strony
    dla ułatwienia dodam, że obrazek PIP na włączonej telegazecie jest stabilny
    (SDA5248 podstawiany)
    nie znam tych odbiorników zbyt dobrze i nie wiem czego się dalej czepić ;)
    [3.12.2020, webinar] Zagadnienia pomiarowe w nowoczesnej inżynierii materiałowej. Zarejestruj się
  • Computer ControlsComputer Controls
  • Poziom 21  
    Witaj!
    Sprawa jest prosta wina modułu teletekstu - z pipem. Konkretnie jest na nim kondensator ceramiczny, niepamietam dokładnie (szukaj posrodku płtyty) który zwiera. Miałem ten przypadek dopóki ktoś z internetu nie wskazał mi na niego. Najlepiej wejdz w ,,Szukaj" i znajdz mój post w którym pytałem o ta sprawę,- tam znajdziesz dokładnie który to kondek- jeżeli bedziesz miła kłopot to napisz.
    Powodzenia
  • Computer ControlsComputer Controls
  • Poziom 22  
    Witam
    Miałem taką usterkę -winowajcą był kondesator ceramiczny chyba 22p przy SDA5231
    Pozdrawiam
  • Poziom 15  
    dzięki za podpowiedż, faktycznie uszkodzony C918 - 220pF z 24pinu US902 SDA5231-2

    :)