Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Arrow Multisolution Day
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Microsoft Wireless keyboard 700 v2.0 nie działa

vassyli149 20 Kwi 2010 18:12 3291 7
  • #1 20 Kwi 2010 18:12
    vassyli149
    Poziom 2  

    Witam , mam pytanie bo posiadam taka klawiaturę Microsoft Wireless keyboard 700 v2.0 oprogramowanie i podłanczam ja pod us wkladam baterie do myszki i klawiatury i nie działa mi ;/ mogłby ktos mi napisać co i jak zrobic aby działała ?

    Popraw niechlujstwo językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia" Microsoft Wireless keyboard 700 v2.0 nie działa Regulamin pkt. 8.1, 15. [DriverMSG]

    0 7
  • Arrow Multisolution Day
  • #2 20 Kwi 2010 18:15
    DriverMSG
    Admin grupy komputery

    Podłączasz ją do czego? Jaki system operacyjny? Co dokładnie nie działa?

    0
  • #3 20 Kwi 2010 20:08
    tomeq77
    Poziom 14  

    vassyli149 napisał:
    Witam , mam pytanie bo posiadam taka klawiaturę Microsoft Wireless keyboard 700 v2.0 oprogramowanie i podłanczam ja pod us wkladam baterie do myszki i klawiatury i nie działa mi ;/ mogłby ktos mi napisać co i jak zrobic aby działała ?

    Popraw niechlujstwo językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia" Microsoft Wireless keyboard 700 v2.0 nie działa Regulamin pkt. 8.1, 15. [DriverMSG]


    W moim przypadku muszę uważać, czy nadajnik (ten na kablu) nie leży zbyt blisko listwy antyprzepięciowej. Jak jest za blisko to klawiatura traci połączenie.

    Jak naciskasz jakieś przycisku na klawiaturze albo ruszasz myszką to miga dioda na nadajniku?

    0
  • Arrow Multisolution Day
  • #4 21 Kwi 2010 17:45
    vassyli149
    Poziom 2  

    Windows xp .

    no właśnie nie mruga , w ogóle jak podłacze ja to powinno wyświetlić nowy sprzęcik czy coś a nic nie pokazuje . dioda nie mruga jak ruszam myszka lub dusze na klawiaturę

    0
  • #5 21 Kwi 2010 18:40
    tomeq77
    Poziom 14  

    vassyli149 napisał:
    Windows xp .

    no właśnie nie mruga , w ogóle jak podłacze ja to powinno wyświetlić nowy sprzęcik czy coś a nic nie pokazuje . dioda nie mruga jak ruszam myszka lub dusze na klawiaturę


    pamiętam, że też miałem problem z zainstalowaniem tego sprzętu.
    na początek spróbuj tak: naciśnij (i puść) przycisk na nadajniku (powinna zacząć jednostajnie mrugać na nim dioda), następnie naciśnij przycisk pod myszką i poruszaj myszką. Powinno złapać połączenie i dioda na nadajniku powinna świecić w momencie ruszania lub klikania.
    Te same czynności powtórz dla klawiatury i powinno być git.

    ps. Kwestii słabych baterii nawet nie poruszam

    0
  • #6 23 Kwi 2010 23:15
    vassyli149
    Poziom 2  

    No właśnie w tym jest problem że jak podłącze czujnik do usb to komputer nie reaguje na to że podłączyłem sprzęt . żadnych sterów do tego nie znalazłem , i gdy duszę klawisz to dioda nie mruga . Baterie są nowe jak i Zestaw.

    0
  • #7 24 Kwi 2010 09:35
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #8 24 Kwi 2010 21:25
    tomeq77
    Poziom 14  

    vassyli149 napisał:
    No właśnie w tym jest problem że jak podłącze czujnik do usb to komputer nie reaguje na to że podłączyłem sprzęt . żadnych sterów do tego nie znalazłem , i gdy duszę klawisz to dioda nie mruga . Baterie są nowe jak i Zestaw.


    Pamiętam, że z moim sprzętem było podobnie.
    Spróbuj powypinać wszystko co masz wpięte w USB i w menadżerze urządzeń usunąć wszystkie porty USB.
    Potem wepnij tylko mysz i zobacz czy komp ją rozpozna.

    ps. nie masz żadnych wykrzykników w menadżerze urządzeń?

    0