Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Instalacja obiegu wewnętrznego powietrza astra F

smigo 22 Apr 2010 18:20 2659 2
    smigo
    Level 11  
    Witam posiadam astre f z 93r. i zamontowałem sobie klimatyzację mam tylko jedno pytanie w samochodach z klimatyzacją montowany jest tzw. zbiorniczek podciśnienia , mała czarna skrzyneczka od której odchodzą dwa wężyki , dodatkowo z komory silnika idzie przewód podciśnieniowy a do włącznika obiegu wewnętrznego mam jeszcze przewód od silniczka sterującego klapami obiegu wew/zew.
    Tak więc mam pytanie czy ktoś wie jak te wszystkie wężyki od sterowani obiegiem powinny być podpięte ?
    -=kutek=-
    Level 1  
    witam

równiez kupiełem kpl klimę do astry F 1,6 i mój mechanik miał podobny problem ale całość podłączenia opisana jest w książce napraw do astry F.
    Mam do Pan pytanie, czy wymieniał Pan pas przedni i chłodnice płynu przy zakładaniu klimy?
    smigo
    Level 11  
    Pas wymieniłem ponieważ wraz z montażem udało mi się go znaleźć i zgrzać z karoserią za 100 zł , teoretycznie można próbować mocować na seryjnym pasie ale klima jest mniej wydajna, i często występują drgania od własnej roboty mocowania. Co do chłodnicy płynu to również musiałem wymienić ponieważ moja seryjna miała miejsce na jeden czujnik temperatury, a wersja z klimatyzacją ma dwa, dodatkowo jest szersza i inny wiatrak (z wieloma łopatkami i metalowej obudowie) do nowej chłodnicy.