Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Proszę o reset wsadu BQ2040 24c02

wito6666 22 Apr 2010 22:20 4230 10
    wito6666
    Level 10  
    Witam jestem tu nowy systematycznie sledze forum ale pisze pierwszy raz prosze o reset wsadu

Kolego, nie dopisuj postów do tematu, który nie jest związany z Twoją baterią.
    wito6666
    Level 10  
    Dziekuje za reset i sorki za to mieszanie w postach pierwszy raz pisalem i tak myslalem ze cos namieszalem mam pytanie czy dobrze zrobilem ze wlozylem do bateri juz naladowane akumlatorki wyciagniete z innego dzialajacego lapka bo proces ladowania idzie podejzanie wolno 1% co 40min.
  • Helpful post
    jarob
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jeśli były naładowane, to tak wolno będzie się teraz ładować. Jednak niedługo powinien nastąpić skok pojemności na 100% pojemności. Przy następnym cyklu powinno być już wszystko ok, jeśli oczywiście dałeś dobre ogniwa.
    wito6666
    Level 10  
    Patrząc teraz na stan naładowania, po 3 godzinach 4%. Mam nadzieję, że ten skok nastapi szybko, a możliwe żeby jeszcze przed resetem wsadu i po wymianie aku, na te działające lapek nie odpalil nawet na chwilę.

Proszę pisać poprawnie po Polsku, bo będą posty usuwane. jarob
    wito6666
    Level 10  
    Witam ponownie mam problem z moją baterią mianowicie ładuje sie normalnie moze prawie normalnie bo procenty skacza co 2
    1% 3% 5% 7% czasem nawet o więcej ale główny problem że nieda sie odpalic laptopa na bateri, wtrakcie pracy odłanczajac zasilacz momentalnie sie wyłącza tak jakby wogóle niebyło akumlatorka a przecież się ładuje. Czy da sie jakos zdiagnozowac co sie dzieje czy to wina bateri czy może płyty głównej?
  • Helpful post
    jarob
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Podaj screeny z programu BatteryMon z parametrami baterii lub zrób odczyt parametrów baterii po szynie SMBus np. programem SBW_demo.
    wito6666
    Level 10  
    Witam niestety niemogłem odpisac ostatnim razem z powodu braku czasu praca praca praca.
    Bateria ruszyła moja pomyłka polegała na tym że przy otwieraniu baterii wyrwałem pare rezystorów smd po polutowaniu na miejsce wszystko śmiga.
    Mam jeszcze jeden laptopik acer travelmate 280 a wnim padnięta baterie postanowiłem ją naprawić prosze o reset wsadu z tej bateri btp-43d1