Witam
Zakupiłem czujniki parkowania Perferct PF-GCR286P tylko nie mam żadnej instrukcji ani schematu. Nie wiem gdzie się z tym wpiąć. Mam czerwony i czarny kabelek.
Czujniki mają się załączać z włączeniem biegu wstecznego.
Witam !!
Jeśli jest to zasilanie całej centralki to czerwony daj do plusa zasilania a czarny na wyłącznik cofania w skrzyni ,jednym słowem tam gdzie pojawia się masa gdy wkleszczasz wsteczny,Jesli znasz lub masz schemat auta to możesz zobaczyć jak podłączyć , generalnie czarny masa a czerwony plus , na wyłączniku cofania w skrzyni biegów pojawia sie masa po wkleszczeniu wstecznego
Witam!
Czujniki są podłączone do centralki, którą należy umieścić w komorze bagażnika (za wykładziną) i zasilić z przewodu wstecznego oświetlenia. Czarny na masę, czerwony +.
Cześć!
Kolega marek chyba nigdy nie montował czujników skoro nie oświetla go że zasilanie można wziąć z lampy wstecznego i plus i minus i w momencie włączenia wstecznego,nie muszę chyba nadmieniać że niekoniecznie sterowanie jest masą przy samej skrzyni i jego podłączenie zrobi pobór prądu gdy zostawimy auto na wstecznym biegu
Ja dzisiaj probowalem zamontowac czujnik cofania backscan do toyota corolla i po otwarciu tylnej klapy i zabezpieczenia tylnych lamp zlokalizowalem ktore kable sa od swiatla cofania i mam jeden problem jak otworzyc kostke elektryczna za nic nie moge wysunac bocznego zabezpieczenia chcialem tylko nadmienic ze kostke rozlaczylem od klosza z lampami i tylko samej kostki nie moge rozebrac zeby swobodnie dolozyc dwa dodatkowe kabelki z sytemu do ostrzegania-cofania za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje Toyota corolla 1.3 1999
Witam !!
Jeśli jest to zasilanie całej centralki to czerwony daj do plusa zasilania a czarny na wyłącznik cofania w skrzyni ,jednym słowem tam gdzie pojawia się masa gdy wkleszczasz wsteczny,Jesli znasz lub masz schemat auta to możesz zobaczyć jak podłączyć , generalnie czarny masa a czerwony plus , na wyłączniku cofania w skrzyni biegów pojawia sie masa po wkleszczeniu wstecznego
Witam !!
Jeśli coś z tego co napisałem jest nie prawdą to napiszcie co?? bardzo lubię posty w stylu napisałeś bzdury lub tak jak kolega napisał że zabiłem go tą wiadomością , wygląda mi to na chęć pozyskania 2 punktów i zaistnienie z wiadomościa na forum a nie na rzetelną odpowiedź , ale tu może każdy pisać , więc piszcie piszcie, czy to że na wyłączniku skrzyni pojawia się masa czy kolory kabelków nie odpowiadają ??
Ja dzisiaj probowalem zamontowac czujnik cofania backscan do toyota corolla i po otwarciu tylnej klapy i zabezpieczenia tylnych lamp zlokalizowalem ktore kable sa od swiatla cofania i mam jeden problem jak otworzyc kostke elektryczna za nic nie moge wysunac bocznego zabezpieczenia chcialem tylko nadmienic ze kostke rozlaczylem od klosza z lampami i tylko samej kostki nie moge rozebrac zeby swobodnie dolozyc dwa dodatkowe kabelki z sytemu do ostrzegania-cofania za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje Toyota corolla 1.3 1999
A pomyślałeś o ściągnięciu izolacji z kabla żarówki cofania i wlutowaniu się tam zasilaniem, to samo z masą???
Dodano po 4 [minuty]:
Marek Nawrocki wrote:
Witam !!
Jeśli coś z tego co napisałem jest nie prawdą to napiszcie co?? bardzo lubię posty w stylu napisałeś bzdury lub tak jak kolega napisał że zabiłem go tą wiadomością , wygląda mi to na chęć pozyskania 2 punktów i zaistnienie z wiadomościa na forum a nie na rzetelną odpowiedź , ale tu może każdy pisać , więc piszcie piszcie, czy to że na wyłączniku skrzyni pojawia się masa czy kolory kabelków nie odpowiadają ??
Masa na włączniku wstecznego, do tej pory(od kilkunastu lat) chyba raz spotkałem auto z takim zasilaniem wstecznego, nie pamiętam jednak co to było
Witam !!
Może sie mylę , ale tak jest wyłącznik w skrzyni łączy do masy , nie wiem jakie samochody robisz od tych kilkunastu lat ale jak się przyjrzysz to ze skrzyni wchodzi jeden przewód i dołączany jest do masy (obudowy skrzyni ) po wkleszczeniu wstecznego , tak samo z czujników zużycia klocków hamulcowych itd. ale życzę powodzenia w następnych naprawach
Witam !!
Może sie mylę , ale tak jest wyłącznik w skrzyni łączy do masy , nie wiem jakie samochody robisz od tych kilkunastu lat ale jak się przyjrzysz to ze skrzyni wchodzi jeden przewód i dołączany jest do masy (obudowy skrzyni ) po wkleszczeniu wstecznego , tak samo z czujników zużycia klocków hamulcowych itd. ale życzę powodzenia w następnych naprawach
Chyba tylko w Poznaniu wchodzi jeden:D Co Ty bredzisz???? Idź do pierwszego. lepszego sklepu moto. i poproś o włącznik wstecznego, obojętnie do jakiej marki, tylko dobrze się przyjrzyj:D
Witam !!
Nie chce mi się już odpowiadać na wasze posty, wiecie lepiej , ale tak jak kolega zauważył tylko w poznaniu sprzedają z jednym przewodem, albo za dużo ziela.
Powinno się to zgłosić do moderatora bo nasze posty nic nie wnoszą do tematu
Układ świateł jazdy w tył w większości pojazdów rozwiązny jest tak, że na włącznik świateł idzie plus, ten plus jest załączany i prowadzony na żarówki. Piszę "w większości", gdyż zdarzają się modele takie, gdzie czujnik steruje elektroniką nadwozia ( np Vectra C). Nigdy nie był tak, aby czujnik zapinał masę, gdyż wiązało by się to z tym, że odmiennie jest skonstruowana lampa tylna ( jedna z żarówek , w tym przypadku cofania musiała by siedzieć na plusie), lub musiał by być przekaźnik inwersyjny.
Witam. Chciałbym zamontować czujnik parkowania w VC kombi i mam w związku z tym pytanie: czy zasilanie centralki musi być podpięte do świateł cofania które się znajdują w klapie bagażnika czy też jest jakieś inne rozwiązanie?
Dzięki za zainteresowanie moim pytaniem bo już traciłem nadzieję. Są w schowku z lewej strony jakieś wtyczki, bezpieczniki i wiele kabelków podejrzewam że któreś służą do świateł wstecznego tylko które to mogą być?
Może nie uzyskałem odpowiedzi ale poradziłem sobie sam. Poszperałem na forum i znalazłem w temacie "niefabryczne czujniki parkowania" http://forum.vectrak...showtopic=25083, post 7 Piotr z Gdańska wszystko ładnie opisał i dodał foto. Dzięki niemu dołączyłem do CZUJNYCH. Pozdrawiam.
Witam
Potrzebowałbym informacji jak zamontować czujniki parkowania z przodu do Alfy Romeo 159. Zakupiłem czujniki firmy Valeo. Maja one swoją centralkę. Mam pytanie czy można podłączyć + do akumulatora bezpośrednio a minus dowolnie i czy to będzie działać??? Czy czujniki będą pracować wtedy cały czas nawet po wyjęciu kluczyka czy centralka je też wyłączy???
Ewentualnie proszę o pomoc jak i co podłączyć aby zadziałało.
Pozdrawiam
nie znam się pisze coś takiego:
czarny przewód (stawiam że to -
różowy + ACC
czerwony +
i te przewody idą sobie do centralki sterującej ECU
Przewody czerwony i różowy maja na sobie zamontowane bezpieczniki.
No właśnie ja nie chcę przeciągać wiązki do środka bo nie obeszłoby się bez wiercenia dziury w przegrodzie. Dlatego pytam czy można inaczej wszystko zostawiając w komorze silnika. Więc nie wiem jak i gdzie podłączyć ten różowy +ACC. Co więc można zrobić???
Nie obrażę się i odpowiem, że buzer zamontuję w podszybiu i z tego miejsca jest on bardzo dobrze słyszalny do wnętrza samochodu.
A jeżelibym wiedział czego szukać, to raczej bym nie pytał i nie zawracał innym głowy. Nie wiem i dlatego pytam. Jeżeli możesz mi pomóc i powiedzieć który to kabel + ACC w całym gąszczu innych przewodów, to będę bardzo wdzięczny.
Tak jak pisałem nie chcę wiercić dodatkowych otworów w przegrodzie choć i to byłoby bardzo trudne,bo musiałbym pewno rozbierać całą deskę.