Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

renault laguna 1.8 gaśnie i nie chce odpalić

Cajla 24 Apr 2010 23:18 3794 7
Wago
    Cajla
    Level 2  
    Witam mam taki problem: jeżdżę laguną 1.8 z 95, i już 2 razy zdarzyło mi się,żę normalnie mi zgasł i nie chciał odpalić, w ogóle. dopiero po pewnym czasie, wszystko wróciło do normy.kiedy otworzyłam maskę, buchnęło gorąco, co to może być?
  • Wago
    nojer
    Level 14  
    logiczne że jak otwierasz maske to jest ciepło ;]
    możliwości jest wiele, zimny lut w sterowniku, uszkodzony któryś z czujników lub instalacja elektryczna nie łączy... zaprowadź samochód do warsztatu
  • Wago
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Kończy się pewnie żywot czujnika obrotów wału, to tak statystycznie. Wskazana diagnostyka.
    Cajla
    Level 2  
    ok, dzięki. Zaprowadzę go do warsztatu, tak będzie najlepiej.

Dodano po 5 [godziny] 12 [minuty]:

i jeszcze jedno. oczywiście zaprowadzę go do warsztatu, ale tak chciałabym wiedzieć, bo cieknie mi olej ten do wspomagania i to jak.... macałam trochę, ale nie wiem skąd dokładnie, to co jakiś wężyk jest nieszczelny??
    nojer
    Level 14  
    albo simering wałka pompy wspomagania, simeringi kolumny kierowniczej. ale w takiej lagunie parę razy wymieniałem simering na pompie wspomagania.
    Cajla
    Level 2  
    Tym razem, kiedy chciałam odpalić, zaświeciła mi się kontrolka ciśnienia oleju, kontrolka temp. płynu chłodzącego, a wskaźnik temp. odchylił się o 80 stopni. He he, co za samochód.....Wczoraj wszystko było w porządku. O co może chodzić tym razem???
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Brak masy na silniku.
    Cajla
    Level 2  
    Brak masy? A możesz mi jeszcze powiedzieć, czym to jest spowodowane? No i co to znaczy...!?