Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z Minidisc Sony!!!???

mojo22 19 Jan 2003 00:24 1896 10
    mojo22
    Level 11  
    Witam wszystkich:))
    Czy ktos wie gdzie oprocz serwisu SONY moglbym dostac miniaturowe wkrety do obudowy miniodisc'a tej firmy?????
    A tak poza tym mam z nim jeszcze jedem problem:( Nie uzywalem go z 2 miesiace i po tym czsie po wlozeniu baterji, lub podlaczeniu do zasilacz anie odpowiada na nic po prostu zamarl na amen:(( Czy to normalne????
    Moze ktos mial juz taki problem??? Bardzo prosze o pomoc??
    Mojo
    tolo
    Level 34  
    A wyświetla coś czy jest całkowicie martwy.
    Pozdrawiam
    Tolo
    mojo22
    Level 11  
    Witam :)
    Ni siedzi calkowicie i nie daje znaku zycia:(
    Mojo
    tolo
    Level 34  
    Normalne to raczej to nie jest. Musisz sprawdzić zasilanie czy styki dobrze kontaktują to pierwsza czynność.
    mojo22
    Level 11  
    oki popatrze co ztym jest dziekuje za zainteresowanie jak cos wymodze to sie odezwe:))
    pozdrawiam
    mojo
    kaldach
    Level 17  
    Co to za model?
    Spotkałem się z takim numerem w MZ-R70 i był to zimny lut od switch`a kieszeni płytki (ten który w momencie zamknięcia zostaje zwarty przez ramkę ładującą).
    mojo22
    Level 11  
    Witam:)
    Dlugo mnie nie bylo ale mialem problemy z siecia:(
    Mam pytanie czy o tego switch'a chodzi?????( na zdjeciu) Bo wlasnie taki model posiadam:))
    Sprawdzilem zasilacz do niego i okazalo sie ze zamiast 3V ktore powinien miec ma 5,5V. Czy jest mozliwe ze padl zasilacz i przez to padl tez Minidisc???? :?: Ale o ile wiem to tego rodzju sprzet ma zabezpieczenie przed zaduzym napieciem. Nie wiem co z tym zrobic. Czy taki zasilacz mozna jakos rozebrac czy moze sa zalewane na stale??
    Pozdrawiam Mojo.
    kaldach
    Level 17  
    Przy napięciu 5,5V nie powinien się uszkodzić. Jeżeli go sprawdziłeś, to jeszcze przyłącz zasilacz i przy włożonym akumulatorze wciśnij STOP, zobacz czy wyświetla informacje o ładowaniu.
    mojo22
    Level 11  
    Witam :D
    No wyswietla ladowanie czy to dobrze????
    kaldach
    Level 17  
    Jeżeli wyświetla ładowanie to musisz szukać uszkodzenia (pęknięć druku) w okolicach microswitch`y to praktycznie jedyna usterka tych modeli.
    Gdybyś miał jednak dalej problem to dysponuję wolną i sprawną elektroniką.
    mojo22
    Level 11  
    Dziekuje bardzo za pomoc zaraz biore lupke i zabieram sie do szukania 8O :lol:
    Pozdrawiam
    Mojo