Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Microlab Solo 6C - pilot źle działa

Pigulasty 27 Kwi 2010 22:13 2529 1
  • #1 27 Kwi 2010 22:13
    Pigulasty
    Poziom 10  

    Witam wszystkich, mam bardzo dziwny problem z tytułowymi głośnikami. Do głośników dołączony jest pilot i przy próbie podgłaśniania, bądź przyciszania jedno wciśniecie przycisku powoduję maksymalne podgłośnienie lub minimalne przyciszenie, czyli głośność leci do 60 lub spada do 0 tak, jakby trzymało się przycisk cały czas. To samo z treblami i bassem, jedno wciśnięcie i -8 albo +8. Udało mi się już trochę ustalić. Problem dotyczy mojego laptopa (Asus K70IO, karta dźwiękowa Realtek High Definiton) i to wtedy, gdy podłączony jest zasilacz. Gdy laptop działa na baterii lub bateria ładuje się, to głośniki działają dobrze. Czyli podsumowując:
    - głośniki są sprawne (działają przy wyłączonym/innym komputerze);
    - pilot jest sprawny (działa przy wyłączonym/innym komputerze);
    - karta dźwiękowa raczej dobra (dźwięk działa bezproblemowo);
    - zasilacz raczej działający (laptop się uruchamia, bateria ładuje).

    Kable od głośników były sprawdzane miernikiem i próbowałem też użyć innych - bez zmian. Wygląda to jakby wszystko było sprawne, jednak problem jest w działaniu razem, co odbija się na pilocie (ręczne podgłaśnianie działa bezproblemowo).

    0 1
  • #2 22 Sty 2013 12:20
    robak12
    Poziom 9  

    Sory za odkopanie starego tematu
    Ale mam ten sam problem
    Czy ktoś znalazł na to rozwiązanie ?




    Chyba rozwiązałem problem Kabel od laptopa do głośników podłączyłem dodatkowo przez rozgałęźnik Jack i problem jak by się zmalał tzn. głośniki bardziej reagują na pilot
    Czy to właśnie może być tego przyczyną?
    Jaki polecacie kabel Jack 3,5 /2 RCA


    Ps. Sorki za błędy

    0