Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ford Mondeo '98 kombi 1,8CLX - immobilizer blokuje silnik

marekm6168 28 Kwi 2010 13:30 5105 0
  • #1 28 Kwi 2010 13:30
    marekm6168
    Poziom 2  

    Witam wszystkich,
    Problem dokładnie taki jak w postach: 13 Mar 2010 20:46
    Ford Mondeo nie kręci rozrusznik, brak iskry, akumulator ok i 18 Mar 2010 08:18
    Ford Mondeo 98r kombi problem z immobilizerem
    czyli:
    -od około roku sporadycznie po przekręceniu kluczyka immobilizer nie dezaktywował się, zwykle kolejna próba dawała pozytywny efekt i autko zapalało
    -4 tygodnie temu problem stał się bardziej stały, jednak po trzech dniach stania pod domem przy kolejnej próbie uruchomienia dioda zapaliła się na te kilka sekund i samochód uruchomiłem
    - jeździłem do zeszłego czwartku kiedy to znowu w ciągu dnia tak po prostu dioda uparcie migała po przekreceniu kluczyka
    - wczoraj tak, jak poprzednio przy n-tym przekręceniu kluczyka udało się zapalić , ale już po kilku minutach znowu nie. W sumie wczoraj uruchomiłem go 4-ro krotnie, a potem znowu szybkie miganie diody.
    Mieszkam w Legionowie, gdyby ktoś znał warsztat w okolicy, który mógłby mi pomóc usunąć problem ( nie wiem czy PATS nie czyta transpondera w kluczyku) lub w ogóle wyłaczyć immo za rozsądne pieniądze będę wdzięczny.
    Pozdrawiam wszystkich.

    Dodano po 56 [minuty]:

    Witam ponownie,
    Właśnie przed chwilą sprawdzałem czy zielony kabel o którym pisał jeden z kolegów w w/w postach nie wypadł ze skrzynki bezpieczników przy nogach kierowcy. Przewód wygląda , że jest Ok. Na początku dioda od immobilizera mrugała. Po kilkunastu próbach przekręcenia kluczyka zapaliła się i silnik bez problemu ruszył. Próbowałem tak przez 10 mniut i za każdym razem silnik zapalił bo widać, immobilizer się zdezaktywował. Zostawiłem na razie włączoną stacyjkę. Zobaczę za kilkanaście minut czy uruchomię silnik.

    3 0