Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

tosca od czasu do czasu zanika dźwięk w prawym kanale

28 Kwi 2010 21:53 2231 11
  • Poziom 10  
    Witam

    Mam problem z aws-303 od czasu do czasu zanika dźwięk w prawym kanale, pojawia się ponownie po podłączeniu słuchawek bądź wyłączeniu sprzętu. Z tematów które są na elektrodzie wynika ze mogą być uszkodzone T301- T306. Celuję w dobre miejsce czy ewentualnie może to być jeszcze coś innego?

    Pozdrawiam[/b] :)
  • Poziom 27  
    Witam !!
    A sprawdzałeś samo gniazdko słuchawek , może coś nie łączy??
  • Poziom 26  
    Do wymiany gniazdo słuchawek.
  • Poziom 10  
    Witam

    Samo gniazdo słuchawkowe normalnie chodzi, tzn. jak są podłączone słuchawki to jest ok chodzą dwa kanały- do czasu aż zacznie znowu zanikać dźwięk :(. Po za tym wystarczy przycisnąć cokolwiek(programator, przełączyć się miedzy radiem a magnetofonem czy gramofonem ) i jest dźwięk z dwóch kanałów. A i jeszcze jedno w okolicach programatora śmierdzi spalenizną :(

    Pozdrawiam
  • Poziom 27  
    Witam !!
    W gnieździe słuchawkowym oprócz sygnałów lewego i prawego kanału są jeszcze jakby ''przełączniki'' które odcinają głośniki a przyłączają słuchawki, jeśli śmierdzi spalenizną to może styki na programatorze
  • Moderator
    A może by tak zdjąć obudowę i popatrzeć łaskawie dlaczego śmierdzi i co się grzeje? a dopiero później opisać na elektrodzie. Tak chyba prościej. Ja stawiam na zimny lut.
    Pozdrawiam
  • Poziom 26  
    Skoro działa po puknięciu dotknięciu czy przełączeniu to zapewne gdzieś coś delikatnie nie łączy a być może zimne luty .
  • Poziom 10  
    Witam

    1. Olek II - proszę o nie posądzanie mnie o skrajny idiotyzm. Sprawdziłem wszystko przed wysłaniem postu na elektrodę

    2. Zimnych lutów ani obluzowanych kabli nie znalazłem.(to również przed pierwszym postem)

    3. Za gniazdo słuchawkowe biorę się dziś.

    4. Co do smrodu spalenizny nie mogę go zlokalizować a nie wygląda na to żeby coś się przegrzewało.

    Pozdrawiam
  • Poziom 13  
    Może być gniazdo słuchawkowe lub przełączniki (isostat). Jest taki preparat w spreju nazywa się kontakt, i dobrze by było prysnąć nim w przełączniki i gniazdo słuchawkowe.
    Pzdr.
  • Moderator
    TwT napisał:

    Olek II - proszę o nie posądzanie mnie o skrajny idiotyzm. Sprawdziłem wszystko przed wysłaniem postu na elektrodę


    A skąd mamy to wiedzieć? O takich rzeczach to trzeba napisać.
  • Poziom 10  
    Witam

    Olek II - można również założyć że to zrobiłem, zresztą sprawa wyjaśniona tematu nie ma. :)

    Wymieniłem gniazdo, obejrzałem jeszcze raz czy nie ma zimnych lutów, wymieniłem kondensator który wydawał się opuchnięty. Na razie chodzi,zobaczymy co będzie dalej.

    Pozdrawiam
  • Poziom 10  
    Witam

    Chodzi. Temat do zamknięcia :)

    Pozdrawiam