Witam,
Mam problem ze ściąganiem plików *exe - tzn. da się ściągnąć, ale pliki mają zerowy rozmiar.
Próbowałem na próbę z różnych portali coś tam pościągać i też nic.
Wygląda na to, że problem jest w systemie.
Pomóżcie mi znaleźć przyczynę, może przychodzi komuś coś do głowy???....
------------
System - Windows XP
Antywir - Avira 9 (nic nie wykryła - kwarantanna pusta)
Firewall - chyba w porządku
Po kliknięciu w plik pojawia się komunikat:
..../program.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32.
Próbowałem uruchomić plik OTL.exe - pojawia się taki sam komunikat
lub "...Nie można znaleźć odpowiedniej ścieżki... Może nie masz odpowiednich uprawnień...
Pliki *exe uruchamiam z konta admin.
Poszukując rootkitów Avirą 9 skanowanie zatrzymało się na HotKey User - dotyczącym uruchamiania plików w MS Word 2007 (czy coś w tym stylu) - i zawiesił się komputer. Po włączeniu za miast tapety pojawił się Activ Desktop znany z funkcji IE??? Domyślną przeglądarką jest u mnie Mozilla 3.6
Czy przychodzi coś jeszcze komuś do głowy, jak to naprawić???
-----------------
Na dzień dzisiejszy nie ma problemów ze ściąganiem ZIP-ów.
Wszystkie inne programy działają.
Dostawcą inernetu jest LIMES.
Mozilla 3.6
Antywirus - Avira 9
Firewall - Aschampo
Rozszerzenia:
Download Helper
Dummy Ipsum
Firebug
Fireshot
Java Console
Java Quick Sarter
Serch Preview
Serch Status
Wtyczki:
WMP Plugin
Windows Genuine Adventage
Shockwave for director
Shockwave flash
Realusion CT4 Player fpr Mozilla
Qiuc Time Plugin
Office Genuine Adventage
Mozzila Default Plugin
Microsoft WMP Firefox Plugin
Microsoft DRM
Java Platform SE 6 U11
Google Update
Adobe Acrobat
2007 Microsoft Office System
Przeskanowałem też skanerem online (norton) i wykryte zostało jakieś zhakowane wejście i jakieś porty TCP są do sprawdzenia + Firewall
Problem występuje od całkiem niedawna (ale mogę być w błędzie, bo bardzo rzadko ściągam pliki z rozszerzeniem *exe)
Nie pamiętam gdzie jest podgląd zdarzeń żeby załączyć logi .
Udało mi się zainstalować Avire 10 z paczki zip na ich serwerze.
Po instalacji wyświetlił się komunikat ostrzegawczy, że program został zainst na koncie administratora i lepiej żeby zainst go na głównym koncie???
Z tego co wiem zawsze byłem na koncie głównym - na chyba że coś lub ktoś mi po kryjomu zmienił uprawnienia?
------
Po przeskanowaniu - nic nie wykryto, ale gdy chcę wyszukać rootkity i malwary to w połowie wyszukiwanie się wyłącza z błędem - ntdll.dll i program trzeba zamknąć.
W momencie codziennej aktualizacji Aviry pojawia się komunikat "czy chcesz uruchomić skrypt" - jest to okienko przeglądarki IE mimo że domyślną jest Mozilla.
Kiedyś nie było żadnych takich komunikatów.
Być może problem zrobiła wtyczka do Mozilli "IE prewiew" dzięki której można było zobaczyć jak wygląda strona w IE - wtyczkę już odinstalowałem i zwiększyłem poziom zabezpieczeń na maxa. Zablokowałem też połączenia IE w Firewallu.
Przepraszam za tak długi post (ale chciałem być bardzo szczegółowy). Myślę, że problemem jest albo ustawienia syst albo mam wirusa??
Mam problem ze ściąganiem plików *exe - tzn. da się ściągnąć, ale pliki mają zerowy rozmiar.
Próbowałem na próbę z różnych portali coś tam pościągać i też nic.
Wygląda na to, że problem jest w systemie.
Pomóżcie mi znaleźć przyczynę, może przychodzi komuś coś do głowy???....
------------
System - Windows XP
Antywir - Avira 9 (nic nie wykryła - kwarantanna pusta)
Firewall - chyba w porządku
Po kliknięciu w plik pojawia się komunikat:
..../program.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32.
Próbowałem uruchomić plik OTL.exe - pojawia się taki sam komunikat
lub "...Nie można znaleźć odpowiedniej ścieżki... Może nie masz odpowiednich uprawnień...
Pliki *exe uruchamiam z konta admin.
Poszukując rootkitów Avirą 9 skanowanie zatrzymało się na HotKey User - dotyczącym uruchamiania plików w MS Word 2007 (czy coś w tym stylu) - i zawiesił się komputer. Po włączeniu za miast tapety pojawił się Activ Desktop znany z funkcji IE??? Domyślną przeglądarką jest u mnie Mozilla 3.6
Czy przychodzi coś jeszcze komuś do głowy, jak to naprawić???
-----------------
Na dzień dzisiejszy nie ma problemów ze ściąganiem ZIP-ów.
Wszystkie inne programy działają.
Dostawcą inernetu jest LIMES.
Mozilla 3.6
Antywirus - Avira 9
Firewall - Aschampo
Rozszerzenia:
Download Helper
Dummy Ipsum
Firebug
Fireshot
Java Console
Java Quick Sarter
Serch Preview
Serch Status
Wtyczki:
WMP Plugin
Windows Genuine Adventage
Shockwave for director
Shockwave flash
Realusion CT4 Player fpr Mozilla
Qiuc Time Plugin
Office Genuine Adventage
Mozzila Default Plugin
Microsoft WMP Firefox Plugin
Microsoft DRM
Java Platform SE 6 U11
Google Update
Adobe Acrobat
2007 Microsoft Office System
Przeskanowałem też skanerem online (norton) i wykryte zostało jakieś zhakowane wejście i jakieś porty TCP są do sprawdzenia + Firewall
Problem występuje od całkiem niedawna (ale mogę być w błędzie, bo bardzo rzadko ściągam pliki z rozszerzeniem *exe)
Nie pamiętam gdzie jest podgląd zdarzeń żeby załączyć logi .
Udało mi się zainstalować Avire 10 z paczki zip na ich serwerze.
Po instalacji wyświetlił się komunikat ostrzegawczy, że program został zainst na koncie administratora i lepiej żeby zainst go na głównym koncie???
Z tego co wiem zawsze byłem na koncie głównym - na chyba że coś lub ktoś mi po kryjomu zmienił uprawnienia?
------
Po przeskanowaniu - nic nie wykryto, ale gdy chcę wyszukać rootkity i malwary to w połowie wyszukiwanie się wyłącza z błędem - ntdll.dll i program trzeba zamknąć.
W momencie codziennej aktualizacji Aviry pojawia się komunikat "czy chcesz uruchomić skrypt" - jest to okienko przeglądarki IE mimo że domyślną jest Mozilla.
Kiedyś nie było żadnych takich komunikatów.
Być może problem zrobiła wtyczka do Mozilli "IE prewiew" dzięki której można było zobaczyć jak wygląda strona w IE - wtyczkę już odinstalowałem i zwiększyłem poziom zabezpieczeń na maxa. Zablokowałem też połączenia IE w Firewallu.
Przepraszam za tak długi post (ale chciałem być bardzo szczegółowy). Myślę, że problemem jest albo ustawienia syst albo mam wirusa??