Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Bluescreen d1 gdy gram w csa

Adiq96 01 Maj 2010 15:53 1310 6
  • #1 01 Maj 2010 15:53
    Adiq96
    Poziom 8  

    Mój sprzęt
    (wycięte z dxdiaga)

    Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6000) (6000.vista_gdr.100218-0019)
    Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+ (2 CPUs), ~2.6GHz
    Memory: 2046MB RAM
    Card name: NVIDIA GeForce 8600 GT
    (piszcie co jeszcze podać)

    i ogólnie jestem lewy w komputerach.
    Jak pogram (np godzinkek 2 w csa) dłużej to wywala mi bluescreena d1.
    Piszcie co mam zrobić albo jakie dane wam jeszcze dać ( i jak je zdobyć)

    0 6
  • #2 01 Maj 2010 17:15
    Matuzalem

    Poziom 43  

    Dział: FAQ - Autor: Gusioo - tekst poświecony Debugging Tools for Windows.
    Gdy zastosujesz się do tego co tam wyczytasz, to dowiesz się który sterownik jest, wg systemu, niestabilny.

    0
  • #3 01 Maj 2010 18:27
    Adiq96
    Poziom 8  

    ndis.sys
    oraz
    klim6.sys

    0
  • #4 01 Maj 2010 18:29
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #5 01 Maj 2010 20:35
    Adiq96
    Poziom 8  

    dalej mam ten problem
    usunalem kasperskiego i ściągnąłem nowe stery do karty sieciowej
    CO MAM ROBIĆ HELP

    Dodano po 4 [minuty]:

    dodam że moja karta sieciowa to to Karta sieciowa Realtek RTL8169/8110 Family PCI Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.0)

    Dodano po 37 [minuty]:

    odświeżam (jeśli ktoś coś wie o tym to proszę pisać)

    0
  • #6 01 Maj 2010 21:45
    Adiq96
    Poziom 8  

    refresh

    Dodano po 15 [minuty]:

    DODAJĘ NOWE WAŻNE INFO

    *******************************************************************************
    * *
    * Bugcheck Analysis *
    * *
    *******************************************************************************

    Use !analyze -v to get detailed debugging information.

    BugCheck D1, {8, 2, 1, 84f215b2}

    *** WARNING: Unable to verify timestamp for Rtlh86.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Rtlh86.sys
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for abndis.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for abndis.sys
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for pacer.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for pacer.sys
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for tcpip.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for tcpip.sys
    *** WARNING: Unable to verify timestamp for afd.sys
    *** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for afd.sys
    ***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

    Dodano po 1 [minuty]:

    Probably caused by : Rtlh86.sys ( Rtlh86+6175 )

    0
  • #7 02 Maj 2010 06:25
    Matuzalem

    Poziom 43  

    Ja też dodaję nowe, ważne info: Punkt 16 Regulaminu forum nakazuje choćby minimum samodzielności, pkt 10,9 zakazuje używania CapsLocka.

    Weź więc ... w troki i nadal próbuj dopasować wersję sterowników karty sieciowej.
    Jeżeli pojawisz się z kolejnymi postami świadczącymi o tym, że wyłącznie czekasz na gotowe, to cały wątek skończy w koszu.


    PS.
    W żadnym wypadku nie jesteś zwolniony z obowiązku doprowadzenia postów do stanu zgodnego z Regulaminem.



    Update: W zw. z tym, iż Autor został został pozbawiony prawa do pisania na forum, wątek zamykam.

    0