Świeci się cały czas kontrolka ESP, przycisk do aktywacji miga i nie daje żadnego efektu. Słyszałem, że jest to wina przełącznika zespolonego. Czy jest jakaś fotorelacja z wymiany tego przełącznika? Na allegro można kupić bez problemu tylko czy warto to wymieniać samemu?
Witam,
po roku przerwy postanowiłem wrócić do tematu. Zakupiłem kolejny przełącznik zespolony z Allegro - oczywiście również wadliwy. Czujnik kąta skrętu kier. nie działał. Przy okazji wreszcie z ciekawości rozebrałem swój przełącznik. Dzięki temu mogłem mieć 100% pewność gdzie jest środek taśmy - nie na otworze w okienku lecz na literce "D". Po przestawieniu na poz. "środek" pojechałem do koleżki, który posiada interfejs oraz Lexię. Przy tym bierze małą kasę ale tylko od efektu a nie "za podłączenie pod komputer". Jeśli ktoś chciałby kontakt - proszę pisać na priv. Koleżka dużo więcej wie na temat Citr. i Peug. niż lubelscy pseudo fachowcy. Kalibracja powiodła się i ESP wreszcie działa i to na moim przełączniku!!!
Mam nadzieję, że pomogę innym i ustrzegę przed kupowaniem używek od cwaniaczków, którzy wciskają ciemnotę, że wsz. działa - a w rzeczywistości nadaje się tylko na złom. Jestem również wściekły na pseudo fachowców, specjalistów na Citroena w Lublinie. Nie mają bladego pojęcia a biorą za każdym razem kasę "za podłącznie do kompa" bez rozwiązania problemu. Przez tych partaczy straciłem ok. 400 zł na demontaż i montaż kolejnego przełącznika oraz "podłączenie pod komp.". A wystarczyło sprawdzić tylko czy mój przełącznik jest w poz. 0 i nie narażać mnie na straty. Miałem sprawny przełącznik a przez nich nadal szukałem innego.
Z czystym sumieniem odradzam serwis przy Gospodarczej 29 oraz innych cwaniaczków, którzy biorą grubą kasę za "podłączenie do komp." bez rozwiązania problemu. Sam sobie mogę podłączyć pod komputer a potrzebowałem jedynie rozwiązania problemu.