Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zniknęły 2 partycje na 1 dysku ;/

azjan159 02 Maj 2010 10:13 1339 7
  • #1 02 Maj 2010 10:13
    azjan159
    Poziom 9  

    Witam... mam potęzny problem znikęły mi 2 partycje C: i E: i nie wiem od czego to się mogło stać moze wirus czy cos;/ Istnieje jakis program abym mógł to naprawić albo coś ?
    Na dysku D: jest xp i na xp'ku siedze.....
    na C: jest zainstalowana Vista ...

    E: i C: sa na 1 dysku
    D: na 2 dysku

    Pomocy..

    0 7
  • Pomocny post
    #2 02 Maj 2010 10:20
    rossini
    Poziom 14  

    Witaj
    Pierwsze co to sprawdź panel sterowania>narzędzia administracyjne>zarządzanie komputerem>zarządzanie dyskami i zobacz czy go widzi jeśli nie to rozbierz obudowę i poruszaj kostką zasilającą od dysku albo wyjmij i na nowo włóż podejrzewam, że w tym tkwi problem.

    Pozdrawiam

    Dodano po 1 [minuty]:

    Oczywiście zabawa z kostką na wyłączonym komputerze.

    0
  • #3 02 Maj 2010 10:23
    azjan159
    Poziom 9  

    Tylko w tym problem ze slychać dysk ze chodzi..

    a zważmy na to ze na dysku c: znajduja sie pliki boot.. wiec kiedy zamkne system najprawdopodobniej juz nie wejde do systemu tego na dysku D: ... ;/

    0
  • Pomocny post
    #4 02 Maj 2010 10:24
    rossini
    Poziom 14  

    Słychać go będzie jak nie dostaje jednego plusa a sprawdziłeś czy go widzi czy nie?

    0
  • #5 02 Maj 2010 10:27
    azjan159
    Poziom 9  

    sprawdzalem. nawet dmde nie widzi go ani nic i inne programy.. w konsoli tez sprawdzalem c: i pisalo ze c:\ odwoluje sie do lokalizacji, ktora jest niedostepna. Moze ona znajdowac sie na dysku twardym tego komputeraz lub w sieci . upewnij sie , ze dysk jest wlasciwie wlozony i ze masz polaczenie z internetem lub siecia, a nastepnie sprobuj ponownie. jesli nadal nie bedzie mozna zlokalizowac informacji , byc moze zostaly one przeniesione w inne polozenie..


    No moge sprobować zamknąć i jeszcze raz właczyć tylko sie boje ze juz mi ten system nie wystartuje..... ;/;/

    A przywracanie systemu by cos pomogla w tym przypadku?

    0
  • #6 02 Maj 2010 10:30
    rossini
    Poziom 14  

    Wyłącz i włącz i powinno być ok :)

    0
  • #7 02 Maj 2010 10:32
    azjan159
    Poziom 9  

    dobra na Twoja odpowiedzialnosc:D

    0
  • #8 02 Maj 2010 10:38
    azjan159
    Poziom 9  

    Dobrze myślałeś po restarcie wszystko wróciło do normy... dziwna sprawa i dzieki serdeczne za pomoc:)

    0