Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vw t4 2.0 benzyna-gaz nie odpala na benzynie

poloo 05 May 2010 20:04 5454 3
    poloo
    Level 2  
    witam mam problem od 2 lat z vw t4 2.0 benzyna-gaz 1993 rok wszyscy z mechnikow rozkladaja rece odpala i dasnie chodzi na benzynie 2 sekundy i to jest koniec a na gazie chodzi jak powinien tak jak by paliwo zalewalo wtryski zmienilem modol i t samo wtryski otwiera a jak chodzi na gazie i dam na paliwo to chodz ale ta praca silnika jest nie rowna szarpie a jak chodzi na benzynie na postoju to jak dodam gazu na maksa to z rury idze czarny dym na gazie tego niema to sie stalo odrazu przyjechalem autem stanolem i juz nie nie odpalilem go na benzynie jak i na gazie zaciagnelem go na warsztat okazalo sie ze palec z rozdzielacza byl wypalony wymienili i na gazie zaczol chodzic tak jak powinien a na benzynie odpala i gasnie wczesniej nie mialem problemu chodzil bez problemu prosze o pomoc
    carostarczynowski
    Level 11  
    Może jak jest na benzynie , dostaje gaz czyli nie wyłącza gazu i ma zabogatą mieszanke . Musisz sprawdzić zawór gazu.
    poloo
    Level 2  
    cala instalacjia byla juz nawet wypieta i nic myslalem tez ze gaz to powoduje
    sumbus
    Level 2  
    Mam podobne objawy u siebie w t4 2.5e wymieniłem komputer i przez 2 tyg było git a teraz dalej to samo komputer za słabo otwiera wtryskiwacze. Nie wiem dlaczego komputer się psuje może jest gdzieś zwarcie