Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak napięcia na pompie paliwowej GOLF III 1.9 D

maciej477 05 May 2010 21:58 5503 10
    maciej477
    Level 11  
    Witam

Od kilku dni mam problem z odpalaniem. Muszę długo ,,kręcić" rozrusznikiem az auto Golf 1.9 D odpali. I po przekręceniu kluczyka nie słychać pompy paliwa. Odłączylem wtyczkę od pompy paliwowej i sprawdziłem napięcie... a tam 0 V. Po przekręceniu kluczyka nadal 0 V. Sprawdziłem bezpieczniki..wszystkie są ok. Zastanawiam się czy któryś z przekaźników się nie uszkodził. I mam pytanie... który przekaźnik odpowiada za pompę paliwową???
    mercedesik
    Level 26  
    Jakiej pompy? Tam nie ma żadnej elektrycznej pompy w zbiorniku mimo że przewody mogą byc .
    Ciężki rozruch może byc spowodowany zapowietrzaniem sie pompy wtryskowej lub cofaniem paliwa.
    Sprawdź czy nie ma wycieków paliwa ,przelewy itp.
    Ambulans
    Level 21  
    A może masz uszkodzoną kostkę - to częsta przypadłość VW.
    maciej477
    Level 11  
    Pompy paliwowej która jest w zbiorniku. To dlaczego po przekręceniu kluczyka nie słychać tej pompy?
    Anonymous
    Anonymous  
    maciej477
    Level 11  
    tej skrzynki z przekaźnikami nad bezpiecznikami??
    trans-serwis
    Level 39  
    Jaką masz pompę Bosch czy Lukas.
    maciej477
    Level 11  
    Na pompie jest napisane VDO Made in germany..

Chodzi o nr 144?
    maciej477
    Level 11  
    Dziś byłem u mechanika i powiedział ze to nie pompa tylko przekaźnik od świec za słabo ,,trzyma" i kazał 3 razy grzać świece... wcześniej ustawił zapłon... i wymienił paski...

w zwiazku z tym mam pytanie..który przekaźnik odpowiada za świece?? bo on mówil ze chyba 104
    Anonymous
    Anonymous