Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przezroczyste Paski przy odbiorze z dekodera.

wirwesku 07 May 2010 09:17 1663 4
    wirwesku
    Level 10  
    Witam!

W telewizorze wyświetla się obraz z anteny siatkowej oraz dekodera, wszystko jest podłączone kablem antenowym. Na programie z dekodera są przeźroczyste paski, znikają one gdy rozłączę zasilacz antenowy.

Czy to wina zasilacza anteny siatkowej i jak sobie z tym poradzić?

Pozdrawiam.
    gregorio27
    Level 31  
    A dekodera nie da się podłączyć w sposób normalny? tzn np. poprzez euro złącze? Przeźroczyste paski to interferencje czyli masz jakiś sygnał na tym samym kanale z anteny co z dekodera. Poszukaj jakiegoś innego wolnego kanału i pozmieniaj ustawienia modulatora w dekoderze. Chyba że to są cieńkie poziome lekko poszarpane przeźroczyste pasy wolno przesuwające się przez ekran wtedy masz uszkodzony zasilacz ( źle odfiltrowane napięcie ) ale objaw ten występowałby również przy odbiorze TV naziemnej.
    wirwesku
    Level 10  
    Nie moge tak zrobic poniewaz mam rozgaleznik na 4 telwizory, tylko na jednym jest podlaczony poprzez euro.

Pozatym mam dekoder TNK Technisat i do tego mam modulator Maximum RF 300 mam go wlaczone na kanale 36.

Proszę poprawić pisownię stosując się do zasad panujących w dziale p.7 w razie braku polskich znaków proszę skorzystać z znaków znajdujących się w symbolach inżynierskich - GKVIDEO
    dzac4
    Conditionally unlocked
    Modulator odstrój tak aby nie zakłócał sie z sygnałem z anten naziemnych.
    Jeżeli to nie pomoże wymień ten rozgałęźnik.
    gregorio27
    Level 31  
    W Gdańsku Chwaszczynie masz jak byk nadajnik 600kW/ERP TVP2 na kanale 37, więc nic dziwnego że przysiewa kanał 36 z dekodera, poszukaj innego wolnego kanału. Tu masz wykaz.
    Link