Jeśli chodzi o osprzęt silników będzie mały problem z wiązkami przewodów ale niestety do twojego skutera nie da się przełożyć bezpośrednio silnika od Aprili.
Należałoby dospawać mocowanie silnika które musiało by być bardzo mocne - silnik pełni rolę wahacza. W twoim silniku mocowanie znajduje się pod silnikiem, blisko cylindra. W Aprili mocowanie silnika do ramy jest na górze przy cylindrze. Czyli spawanie, dopasowywanie i może się uda.
Z drugiej strony co chcesz przez to osiągnąć? Twój skuter jest duży i ciężki, ja bym tam widział cylinder 80 cm3 i nowy wydech z o "normalnej" średnicy, ja w starym Romecie mam większą średnicę kolektora wydechowego. Ogólnie odblokować go i dać troszkę mocy nowym cylindrem. I odpowiednio dotrzeć, a po dotarciu założyć troszkę lżejsze rolki do wariatora.
Inny silnik który może ale nie na 100% będzie pasował to silnik od Piaggio NRG po 2000 roku, ale ten oferowany ze skuterami przeznaczonymi na Polskę, inne miały chłodzenie wodą co znacznie utrudniło by przełożenie silnika. Dodatkowo musisz mieć felgę od NRG, inaczej to nie pasuje.