Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sirocco - Golf 1.8 przekładka instalacji komputera-zasilanie

lukasz2 09 May 2010 10:57 3906 20
Relpol
    lukasz2
    Level 11  
    witam ,poszukuje opisu pinów do komputera bosch 0280000701,albo przynajmniej piny które odpowiadają za zasilanie i mase .sprawa wygląda tak -kupiłem stare scirocco oczywiście nie na chodzie ,sprzedający dołożył silnik 1,8 od golfa i komputer z wiązką ,pozakładałem wszystko i zostało kilka kostek ,a żadna z założonych nie idzie pod tablice bezpieczników ,na tym moja wiedza sie kończy ,pozdrawiam

Moderated By Pawel wawa:

Temat poprawiłem!

• Relpol
    viper555
    Level 39  
    pin 23-zasilanie po zapłonie
    pin 30-stałe zasilanie
    piny 1,12,15,20-masy.
    lukasz2
    Level 11  
    katastrofe,sprawa wygląda tak mam jakiś schemat który przeczy numerom które mi podałeś( http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3251398) wsadziłem pare zdjęć z kostkami które są nie podpięte ,bo wydaje mi sie że muszą iść pod bezpieczniki ,mętlik jest taki że stara wiązka w części została i cewka jest podpięta jednym kabelkiem czarnym a z nowej wiązki jest wtyczka do cewki z zielonym kablem a drugi przewód obcięty ,no porażka

Dodano po 8 [minuty]:

katastrofe,sprawa wygląda tak mam jakiś schemat który przeczy numerom które mi podałeś( http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3251398) wsadziłem pare zdjęć z kostkami które są nie podpięte ,bo wydaje mi sie że muszą iść pod bezpieczniki ,mętlik jest taki że stara wiązka w części została i cewka jest podpięta jednym kabelkiem czarnym a z nowej wiązki jest wtyczka do cewki z zielonym kablem a drugi przewód obcięty ,no porażka Sirocco - Golf 1.8 przekładka instalacji komputera-zasilanie Sirocco - Golf 1.8 przekładka instalacji komputera-zasilanie Sirocco - Golf 1.8 przekładka instalacji komputera-zasilanie
    viper555
    Level 39  
    A ile pinów ma komputer.P
  • Relpol
    lukasz2
    Level 11  
    witam,25 pinów ,udało mi sie uruchomić paścia na gazie ,problem mam z bęzyną bo nie załancza przekaźnik pompy (dwóch pomp) miernik pokazuje że napięcie jest i masa a nie działa ,pytanko mam takie bo według schematu wtryskiwacz i pompy są na jednym zasilaniu a przecież komputer podłączyłem do skrzynki bezpieczników pod plus po zapłonie więc pompa nie jest powiązana z wtryskiem może dlatego nie działa ???czy podpina się jakoś pome pod kompyter?
    User removed account
    User removed account  
    lukasz2
    Level 11  
    moduł ma siedem cycków ,a co do przekaźnika pompy to skąd jest zasilane sterowanie przekaźnika ?
    User removed account
    User removed account  
    lukasz2
    Level 11  
    NO WŁAŚNIE A JAK PISAŁEM TO TA WIĄZKA JEST PODPIĘTA TYLKO DO AKUMULATORA I PO ZAPŁONIE WIĘC NIE MA POWIĄZANIA
    User removed account
    User removed account  
    lukasz2
    Level 11  
    to ci tłumacze że wiązka ze scirocco jest troche niekompletna ,i żadnej wtyczki do komputera tam nie ma,przynajmniej koło wycieraczek
    User removed account
    User removed account  
    ociz
    Moderator of Cars
    To jest stary Mono-Jetronic, musisz do niego mieć jeszcze rezystor przed wtryskiwaczem, na zdjęciu ta 2-pinowa czarna wtyka jest do podłączenia rezystora.
    lukasz2
    Level 11  
    rezystor jest przykręcony do kompa i podłączony zostały mi dwa kabelki z kompa luźne
    ociz
    Moderator of Cars
    Ten pojedynczy chyba biało czerwony(wg wszystkich schematów jakie widziałem żółty) nie musisz nigdzie podłączać bo to do diagnostyki, to ten sam co koło cewki luźno wisi.
    User removed account
    User removed account  
    ociz
    Moderator of Cars
    Wszystkie co ja widziałem to taki ceramiczny walec z nawiniętym drutem, przymocowany nad sterownikiem, obok modułu zapłonowego. Mi to nie wygląda jak ołówek :D
    User removed account
    User removed account  
    ociz
    Moderator of Cars
    Nie zatruje :) wygląda prawie identycznie jak ten od nawiewu w starych polówkach. W końcu 5 lat jeździłem VW Jetta z dokładnie takim samym sterownikiem nawet jak tu, i nie ma części której bym nie znał w tym samochodzie. Oczywiście poznawałem głównie z ciekawości bo problemów z nim nie miałem.
    User removed account
    User removed account  
    lukasz2
    Level 11  
    dokładnie tak przykręcony do kompa obok modułu zapłonu ,