Mam problem z naprawą modułu SSB chassis EM2E w Philips 32PW8506. Objawy: pulsująca jednostajnym kodem dioda LED i jednocześnie próba startu w.napięcia. Po zwarciu protekt. i SAM, - TV startuje prawidłowo z widocznym poziomym paskiem w srodku ekranu. Koncówka pionu sprawna - przy dotykaniu nogi 1 układu TDA8177 widoczna reakcja odchelania w pionie. Pomiary oscyloskopem wykazały brak sterowania transoptora z modułu SSB. Po sprawdzeniu aplikacji układu TDA9330H stwierdziłem że z nogi 1 FRAMDRIVE + oraz nogi 2 FRAMDRIVE - wychodzą impulsy piłokształtne. Porównując schemat ideowy do mojego modułu stwierdziłem że wyjście FRAMDRIVE - brak jest rezystora 3368* ale jest zworka do masy, i to jeszcze jest logiczne. Natomiast nie rozumiem dlaczego na wyjsciu FRAMDRIVE + brak jest rezystora 3369* który przekazuje impulsy wyjściowe V do głównego złącza modułu i dalej do transoptora. Czy jest możliwe żeby fabrycznie nie było tych rezystorów ( brak śladów ingerencji), Bez rezystora 3369* nie ma możliwości wysterowania transoptora. Czy ktoś spodkał się z różnymi wersiami modułów SSB ?. Przepraszam że się tak rozpisałem ale chciałem dokładnie opisać problem. Proszę o pomoc.