Witam. jestem w trakcie remontu głowicy , w chwili obecnej zostało mi tylko wyregulowanie luzów zaworowych. Chce to zrobić we własnym zakresie. posiadam kilka kompletów płytek niestety rożnego typu ( z sutkiem i bez), niestety nie jestem przy ich użyciu ustawić porządnych luzów. zastanawiałem się nad szlifowaniem płytek (bez sutkowych) metoda podana w tym linku http://fiat.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=71269 bądź szlifowaniu zaworów (stopek), do czego będę musiał zrobić jakąś szlifierkę z miarę precyzyjnie wykonaną podstawką pod katem prostym względem kamienia szlifierskiego bo kątówką tego nie zdobię. Mam odnośnie tego 2 pytania.
Która metoda jest bezpieczniejsza ze względu na większe tolerancje niedokładności wykonania.
Czy znacie jakieś inne metody oprócz tych które ja wymieniłem??
oraz pytanie dodatkowe. jaki e powinny być luzy miedzy kielichami a ścianką wnęki zaworu w głowicy( powinny chodzić luźno z lekkim dygotaniem na boki czy powinny chodzić z minimalnym tarciem??
Która metoda jest bezpieczniejsza ze względu na większe tolerancje niedokładności wykonania.
Czy znacie jakieś inne metody oprócz tych które ja wymieniłem??
oraz pytanie dodatkowe. jaki e powinny być luzy miedzy kielichami a ścianką wnęki zaworu w głowicy( powinny chodzić luźno z lekkim dygotaniem na boki czy powinny chodzić z minimalnym tarciem??