Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Karcher 520 m slabe cisnienie - jak zlozyc?

nygus25 12 May 2010 19:11 18743 12
    nygus25
    Level 10  
    Witam, mam taki problem jak w temacie. Wszystko rozebrałem poczyściłem zaworki itp. ale zauważyłem ze -pompa talerzowa-(talerz) jest przechylona na bok (spróbuje pokazać na zdjęciu jak sie uda bo to mój 1 post) co może chyba być powodem słabego ciśnienia.
    a także nie było oleju tylko coś o strukturze smaru.
    I mam problem ze złożeniem tzn. z drugiej strony tłoczków sa takie plastykowe "nakładki" i nie wiem w jaki sposób je włożyć, zębami na otwarte "furtki"? Czy nie ma to znaczenia.
    Dziękuje za pomoc
    Dodam ze lanca jest sprawna bo próbowałem u znajomego i był ten sam problem.

Proszę poprawić pisownię w razie braku polskich znaków proszę skorzystać z znaków znajdujących się w symbolach inżynierskich - GKVIDEO
    Anonymous
    Anonymous  
    nygus25
    Level 10  
    raczej nic z tych rzeczy,wszystkie gumy srawdzilem i jest ok. może nie daje ciśienia takiego jak powinno bo nie było oleju?
    Anonymous
    Anonymous  
    nygus25
    Level 10  
    głównie chodzi mi o to żeby się dowiedzieć w jaki sposób włożyć te plastikowe zatyczki z 2 zdjęcia.Jak złoże to tak jak powinno być wtedy będę myślał co jest nie tak.

Moderated By Dzimi:

Proszę stosować się do poleceń moderacyjnych. Regulamin pkt.6. Niestosowanie się do polecenia moderacyjnego może skutkować ostrzeżeniem.

Anonymous
    Anonymous  
    Batii
    Level 11  
    Na zdj nie widac wyraznie, ale chyba zawory masz juz do wymiany.
    nygus25
    Level 10  
    tak jest opisane ale gdzie je wlożyć a nie jak.Bo chodzi mi o to jak wsadzać te zęby bo są tam takie szczeliny i nie wiem jak były wsadzane.Na 2 zdjęciu to widać a może pokaże dokładniej.

Dodano po 6 [minuty]:

dodaje więcej zdjęć być może coś jest do wymiany

Karcher 520 m slabe cisnienie - jak zlozyc? Karcher 520 m slabe cisnienie - jak zlozyc? Karcher 520 m slabe cisnienie - jak zlozyc?
    nygus25
    Level 10  
    chyba sukces,niemam lancy i pistoletu ale podłączyłem dziś wodę i daje z kroćca takie ciśnienie że nie mogę z odległości 30cm podstawić ręki.Czy uważacie że myjka jest sprawna?
    nygus25
    Level 10  
    mam jeszcze takie pytanie czy lanca będzie pasowała z modelu k2.32.
    metylek
    Level 15  
    Rycho T wrote:
    W załączniku jest to pokazane, na rysunkach.

Widzę że kolega w temacie to zapytam o inny szczegół w K 5.20.
    Zawór (wyłącznik) nadmiarowy to się wykręca z korpusu czy poprostu wyciąga? Zrobiłem ze dwa obroty ale mam wrażenie że nie przesunął się wogóle. Poza tym zastanawia mnie ta metalowa blaszka (zdjęcie). Jaka jest jej rola? Jest dosyć solidna, stąd wnioskuje że dosyć istotna.

Anonymous
    Anonymous  
    metylek
    Level 15  
    To jak się go wyjmuje? Nie ma za bardzo za co złapać. Krzyżak natomiast na górnej części plastikowej (jedynej dostępnej zresztą, jeśli jest zamontowany w korpusie) wskazywałby na gwint (krzyżak służyłby do odkręcania np). Serwisówka (zdjęcie poniżej) też pokazuje coś w rodzaju gwintu (chyba, że to tylko karby poprzeczne).

Pozdrawiam
    metylek