Mam następujący problem z nawigacją BlOW mianowicie zainstalowalem automape i teraz wyskakują mi następujące komunikaty:? Może wiecei jak można rozwiązać ten problem:?
twoje urzadzonko ma za malo pamieci, zamknij kilka taskow jakims kileerem, zmniejsz ilosc wyswietlanych poi oraz zmniejsz przydzial pamieci w automapie
1. czy Automape ustawiles jako program nawigacyjny w setupie urzadzenia, czy uruchamiasz ja w inny sposob? Jesli masz jakas dodatkowa nakladke, byc moze ona zabiera zbyt duzo pamieci RAM.
2. Usun folder "Data Files" - AM utworzy nowy. Jesli ponowne uruchomienie nie pojdzie normalnie, to
3. tak jak pisal kolega - w SETTINGS Windowsa CE ustaw wiecej pamieci dla Aplikacji - wada tego sposobu jest, ze musisz to robic po kazdym wlaczeniu urzadzenia, jesli pamietam..
4. zaladuj Automape w wersji DEMO z oficjalnej strony Automapy, NIE dogrywajac niczego wiecej - jesli chodzi, dograj radary, nic wiecej
HULAJ! - Serwis hulajnóg i rowerów elektrycznych w Pabianicach To się da zrobić! ^_^ - kwestia czasu, wiedzy i pieniędzy
To nie problem z urządzeniem - tylko z Automapą - która od wersji 6.1 jest niezoptymalizowana i na sporej ilości urządzeń - m.in. Blow, Lark, Pentagram powoduje powyższy błąd. Jak ktoś planuję jazdę po dalekich trasach po Europie lub lubi dużo POI to polecam zaopatrzenie się w sprzęt z 128 MB RAM - jak Mio serii S - wtedy AM chodzi naprawdę płynnie.
Wgrałem jeszcze nowszą wersje automapy i teraz wszystko chodzi w porządku jak narazie mnie nie zawiodła, widocznie niektóre wersje AM działają ok na 64MB a inne nie, mi się teraz akurat udało trafić na odowiednią