japan_tuning wrote: Obecnie jestem w pracy więc nie dam rady tego sprawdzić... Ale może powiem tak mam opla corsę b bez żadnego wypasu (standard), alterek założony od VW IV no i ta centra futura. Na pewno coś zostaję no bo w co tam może iść ten prąd. Może najpierw skupię się na zakupię dobrego pieca. Bo wszystkiego od razu nie kupię... A myślę że lepiej coś jednego a porządnego. I tu skłaniał bym się do MONO.
Dodano po 6 [minuty]:
A co byście powiedzieli na Sinus Live SLA 1500
Dodano po 9 [sekundy]:
??
1. Sla1500 seral 1-1.2 kw rms - do sonica jak znalazł bo sla ma słabą kontrolę nad głośnikiem ale do ciśnienia będzie ok.
2. ''alterek założony od VW IV no i ta centra futura. '' - to nam nic nie mówi - Vw 4 np 1.6 mają alternatory 70A i taki będzie za mały do sla1500, co innego gdybyś miał z diesla z 100- 120 A więc sprawdź dokładnie jaki jest , to samo akumulator może być centra futura ale jak ma z 40 Ah to też lipa.
3. 2 x CARPOWER SONIC 12 + 2 x Peiying PY-2H30R - jak koledzy pisali to zły pomysł. wzmacniacze te mają po 400-450 max rms i to stanowczo za malo do sonica 15.
4. Ja polecam sonic 15 + koło 900-1.1 rms - więcej nie bo na zawody nie jedziesz a jak będzie więcej rms to zjarasz cewkę, już na elektrodzie ktoś opisywał że na codzień do słuchania muzy sla 1500 może byc za mocny bo spalił na nim sonica, po paru min zaczynało śmierdzieć cewką i trzeba było zmniejszyć volume.
Dlaczego sonic 15 ? ja na nim + wzmacniacz 1.1kw zrobiłem 142 db to chyba ci wystarczy.