Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Łucznik 877 i Łucznik 834

18 May 2010 15:23 14902 4
  • #1
    User removed account
    User removed account  
  • Helpful post
    #2
    Przem188
    EDA specialist
    Za supły może być odpowiedzialny niewłaściwy naciąg nici - zbyt lużne, sprawdż ciągnąc przy podniesionej stopce z jakim oporem prawidłowo nawleczona nić wyciąga się z igły ciągnąc w kierunku prostopadłego od oczka igły.

    Jeżeli ja piszesz nić lużon wychodzi to jest coś nie tak w naprężaczu - sprawdż talerzyki. Przy ciągnięciu nici z igły, igła powinna od oporu uginać w zależności jak nic jest naprężona, ale ugięcie powinnno występować.

    Na szpulce w chwytaczu sprawdż docisk blaszki sprężynującej odpowiedzialnej za naprężenie nici wychodzącej ze szpulki, opór powinien być na tyle duży, że gdy złapiesz za koniec nici na szpulce umocowanej w chwytaczu i po puszczeniu chwytacza ten powinien łagodnie opuszczać się na podłodze przy jednoczesnym rozwijaniu się nici.

    Co do przepuszczania tej drugiej - przez forum nie pomogę, tu jest kwestia prawdłowego ustawienia, a jeżeli to nie jest możliwe - sprawdzenia mechanizmów. Gdzieś w necie powinny znależć się jakieś instrukcje ustawiania chwytaczy.
  • #3
    User removed account
    User removed account  
  • Helpful post
    #4
    axxx
    Home appliances specialist
    Niedobrze, że cokolwiek ruszałeś na wałku głównym.Musisz to z powrotem ustawić tak jak było.
    Wszelkich ustawień dokonaj na dole a jak? to pisałem wielokrotnie.
  • #5
    User removed account
    User removed account