Witam serdecznie. Posiadam mercedes sprintera jak w temacie. Mój problem polega na tym ze co jakis czas podczas jazdy lub podczas ruszania lub zwalniania, wiec tak naprawde nie mozna naprawde stwierdzic kiedy silnik jakby przygasał czemu towarzyszy metaliczne stukanie po czym pracuje normalnie lub tez gasnie całkiem i widac duzo siwego dymu. Na diagnostyce wychodziło różnie raz błąd na wszystkich wtryskach potem tylko na dwóch potem znowu tylko na jednym potem na comon cos tam przepraszam ale zapomiałem. Mechanik powiedzial ze gdyby nei znal samochodu to by wymienial wtryski tylko tez trudno stwierdzic które o jak juz pisałem po podpieciu do urzadzenia diagnostycznego pokazuje róznie. Silnik na postoju pracuje normalnie, równo bez zadnych hałasów. Podczas jazdy problem pojawia sie nieregularnie raz co jakies pare kilometrów albo moze nie wracac przez 500 km. Mechanik zwrócił uwage na bardzo wysokie cisnienie paliwa (diesla) i jak to on okreslił wysokie skoki cisnienia np. z 500 nas 900 nie wiem niestety jakich jednostek i co to oznacza. ma ogólne pojecie mechaniczne na temat samochodów ale nie jestem fachowcem. Został wymieniony zawór ciśnienia. Podejrzewaja ze komputer moze byc uszkodzony i trzeba go wymienic inny mechanik powiedział ze to wiazka elektryczna która steróje wtryskami bo wtryski sa zalane smołą tak ze ich nie widac. Prosze pomóżcie. OD CZEGO ZACZĄĆ WYMIANE PODZESPOŁÓW ZEBY UNIKNĄĆ STRASZNIE WIELKICH KOSZTÓW