Witam. Posiadam zestaw Genius 5.1 SW-HF5005. Opisze od początku co się stało. Pewnego razu gdy użytkowałem ten zestaw zabrakło prądu. Przy jego następnej próbie włączenia przepalił się bezpiecznik. Później przepalał się każdy następny który włożyłem( oczywiście każdy miał takie same parametry F2AL250V). Rozkręciłem sprzęt i zobaczyłem na jednej z płytek wysadzone trzy kondensatory ceramiczne o oznaczeniu 104( zaznaczone na zdjęciu. Kondensator nr 1 znajduje się po dioda).Wymieniłem je na nowe (chyba nie ma różnicy którą strona się je wlutuje bo ich nóżki nie maja przecież oznaczeń + czy -
) . Włączyłem subwoofer, bezpiecznik nie został spalony, wcisnąłem przycisk ON jednak z głośników nie słychać muzyki. Jeśli mocno je pod głośnie to słychać jedynie szum. Płytki wzmacniaczy zarówno dla subwoofera jak i satelitek są sprawne. Jedyne co mnie nie pokoi to ten selektor wejść BT2323
W jaki sposób można go ominąć ? Sygnał daje z komputera za pomocą przewodów 3xjack a z drugiej strony 6x chinch (nie wiem czy dobrze opisałem ten kabel).

W jaki sposób można go ominąć ? Sygnał daje z komputera za pomocą przewodów 3xjack a z drugiej strony 6x chinch (nie wiem czy dobrze opisałem ten kabel).