Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PS2 SCPH-90004 Modbov1.93 Problem!Nie czyta kopii zapasowych

Grzesiek1107 22 Maj 2010 11:28 3006 9
  • #1 22 Maj 2010 11:28
    Grzesiek1107
    Poziom 2  

    Mam problem z konsola która jest w temacie,a mianowicie konsola chodzila dotychczas bezblednie i któregoś dnia gdy włożyłem kopie zapasową płyty to mi przestały chodzić.Oryginalne płyty chodzą.Problem jest taki,że gdy wkładam kopie płyty kręci sie przez chwile i nagle przestaje(laser próbuje ją odczytac ale jakoś nie moze) i na ekranie pojawia sie napis "Wrong disc inserted please instert PSX/PS2 cd"(czy cos takiego)Ma ona w sobie Chip Modbo v1.93(to bedzie Modbo 760)Jeśli ktos by mi mogł pomóc to bardzo prosze i z góry dziękuje.

    0 9
  • #2 22 Maj 2010 19:02
    misiekelk
    Poziom 22  

    Sprawdz połączenia chipa , z praktyki wiem że odpadaja kabelki te dolutowane do procesora.

    0
  • #3 23 Maj 2010 22:05
    wasiur1995
    Poziom 10  

    Może przy jarałeś czipa?
    Pokazuje się na starcie modbo czip?
    Może nie masz włączonego DEV mod, jak nie to włącz go w ustawieniach, trzymaj kółko na starcie konsoli.

    0
  • #4 30 Maj 2010 12:10
    Grzesiek1107
    Poziom 2  

    Kabelki przy czipie trzymaja sie mocno.Zasilanie tez jest przy czipie.Ale ianowicie ten DEV mode (co to jest!?)bo jesli Ci chodzi o menu czipa to wciskam trojkat i kolko jak konsola sie wlacza i wyskakuje menu ale nie ma tam zadnego DEV mode.Przypominam ze jest to wersja 760.

    0
  • #5 31 Maj 2010 21:02
    wasiur1995
    Poziom 10  

    To zwie się Boot Mode...

    0
  • #6 02 Cze 2010 17:06
    Grzesiek1107
    Poziom 2  

    wasiur1995 napisał:
    To zwie się Boot Mode...

    Wiec wchodze w to cale menu,wybieram Boot Mode i mam tam:"AUTO","DEV1",DEV2,(i jeszcze cos tam)ale gdy biore na DEV1 lub DEV2 to konsola nie reaguje widac poprostu czarny ekran a na AUTO chodzi no tylko,ze tych kopii dalej nie czyta :(((

    0
  • #7 02 Cze 2010 20:00
    --KoMbInAtOr--
    Poziom 18  

    Boot mode masz mieć na AUTO(problem może tkwić w tym jak,na czym i jaka nagrywarką tworzysz kopie zapasowe)

    Dev1 to możliwość uruchomienia dowolnego programu .elf pod nazwa BOOT.ELF w folderze BOOT znajdującego się na karcie pamięci

    Dev 2 tak jak wyżej ale z dysku twardego.

    0
  • #8 05 Cze 2010 11:02
    wasiur1995
    Poziom 10  

    Właśnie, jakim programem nagrywasz płyty ? I jak to robisz?

    0
  • #9 06 Cze 2010 07:45
    Grzesiek1107
    Poziom 2  

    A zatem.Płyty nagrywam normalnym NERO 8 ale to nie jest wina płyt,ponieważ wczesniej wszystkie mi chodziły.Poprostu pewnego dnia podszedlem i właczyłem gre i mi nie chciała (tych samych co zawsze) kopii czytać.Nie upadła mi nigdy i nic z tych rzeczy.

    0
  • #10 08 Cze 2010 10:50
    _PREDATOR_

    VIP Zasłużony dla elektroda

    Przerobiona konsola!

    0