Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Centralny zamek + Super Forteca

tomsit 24 Aug 2004 15:12 2590 9
    tomsit
    Level 11  
    Witajcie,

Potrzebuje podłączyć alarm Super Forteca pod fabryczny centralny zamek w Seacie Leonie. Czy wie ktoś jak to zrobić??

Pozdrawiam
    wloc
    Level 34  
    A zapomnialem sie zapytac czy jest to pneumatyk czy elektryczny bo byly montowane obydwa na przemian
    tomsit
    Level 11  
    Tego jeszcze nie zdążyłem sprawdzić, dopiero w weekend chcę się za to wziąć. Jeżeli wiesz jak podłączyć się do pneumatyka i elektrycznego to podpowiedz mi oba sposoby.
    SP4SR
    Level 15  
    w cordobie 98 sterowanie jest plusem, dasz do jednego przewodu otwiera , do drugiego zamyka.
    +/-
    Level 12  
    Witam
    Czy mogę dołączyć się do poszukiwań , ale do Opla Wectry 97 podłączyłem wszysztko poza centralnym. Wiem ,że są sterowane masą ale jakie kolory i gdzie ich szukać ?. Za wszyskie podpowiedzi z góru dziękuję.
    kzaw
    Level 27  
    Co do opla vectry są to przewody brązowo czerwony-zamykanie,brązowo biały-otwieranie.Możesz wpiąć się w przewody wychodzące od siłownika master z drzwi kierowcy lub w centralkę zamka, która jest po prawej stronie pod schowkiem przy miejscu pasażera.W Leonie 2001 dieslu jest sterowanie - .Żółto-jasnoniebieski:zamykanie, żółto-zielony: otwieranie.
    tomsit
    Level 11  
    W leonie sterowanie jest "+" czy "-" ?