Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

subwoofer nie odtwarza muzyki z internetu?!

190sushi90 24 Maj 2010 20:02 1157 2
  • #1 24 Maj 2010 20:02
    190sushi90
    Poziom 8  

    Witam bardzo serdecznie drodzy forumowicze!
    Szukałem na różnych forach min. na elektrodzie, pytałem również wujka Google lecz i on sypał odpowiedziami nie na moje pytania, dlatego to Was proszę o pomoc.
    Problem mój polega na tym , że podczas słuchania muzyki z internetu subwoofer nie działa, natomiast gdy odtwarzam pliki muzyczne z kompa dudni aż miło , strasznie mnie to irytuje, ponieważ nie raz mam ochotę posłuchać jakiejś nutki z niższym basem z neta bez ściągania jej na dysk lecz tak jak już wyżej napisałem sub nie działa. Dla sprostowania - w kompie posiadam zintegrowaną kartę muzyczna z archaiczną i badziewną (co tu dużo kryć) płytą główną AsRock'a K7S41GX/M/ASR (niestety narazie nie stać mnie na nic innego, choć z chęcią średnio dwa razy w dniu wystrzelił bym kompa w kosmos, żeby tylko nie musieć się z nim użerać , ale nie o to mi w tym temacie chodzi).
    Jeśli ma to jakieś większe znaczenie to suba sam składałem, głośnik STX'a GDN-32-450-4-SC na piecyku blaupunkt'a GTA260 zasilanego ... (nie śmiać się) ... zasilaczem komputerowym - tak! bo tak było taniej (na brak prądu nie ma co narzekać).
    Rozpisałem się strasznie, może i nie do końca na temat dlatego na zakończenie podsumuję mój problem: "Proszę o pomoc w odpowiedzeniu mi na pytanie dlaczego subwooferek nie gra gdy słucham muzyki z neta?"
    Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i przepraszam jeśli zapytałem w nieodpowiednim miejscu forum
    Pozdrawiam :)


    Kolega zajrzy do Regulaminu p.11, 11.1 i łaskawie poprawi temat...
    (dj-MatyAS)

  • #2 24 Maj 2010 20:52
    DJTrueBeliever
    Poziom 17  

    Problem nie tkwi w sprzęcie, a w oprogramowaniu Twojej karty dźwiękowej. To oprogramowanie jest w większości przypadków odpowiedzialne za odpowiednie przerobienie sygnału stereo na sygnał 5.1, jakim przesyłany jest dźwięk na np. kanał subwoofera.

    Polecam rozglądać się u producenta karty dźwiękowej za jakimiś aktualizacjami, ewentualnie samemu napisać odpowiedni patch albo poradzić się któregoś z forumowych programistów.

  • #3 24 Maj 2010 21:34
    190sushi90
    Poziom 8  

    Dzięki za odpowiedź! Niestety nie jestem informatykiem i pisanie programu patcha łatki etc mnie przerasta - gdyby jeszcze chodziło o CNC AutoCada hydraulikę albo pneumatykę to bym sobie jakoś może poradził ale niestety nie w sprawach komputerów i ich oprogramowania. No właśnie - na płycie głównej, jej pudelku, w sterowniku pisze że dźwięk jest 5.1 mam ustawione że 1 z 3 wyjść to wieża 2gie to subwoofer a 3cie to mikrofon i niby wszystko cacy, ale jednak niestety coś mu nie leży :( Poczekamy zobaczymy może ktoś jeszcze coś poradzi.
    Pozdrawiam :)

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME