Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kolumny Eltax Liberty 3+ jaki amplituner?

29 May 2010 22:05 3849 16
    Anonymous
    Anonymous  
  • Helpful post
    dark-
    Level 20  
    Musi koniecznie być amplituner?
  • Helpful post
    globus1987
    Level 29  
    Właśnie czemu ampli?. Lepszym wyborem ze względu na jakość dźwięku zawsze będzie wzmacniacz . No chyba , że musi koniecznie być amplituner bo chodzi o radio. Choć ten problem też można ominąć bo zawsze można kupić wzmacniacz i i tuner osobno.
  • Helpful post
    dark-
    Level 20  
    Jakbyś się zdecydował na wzmacniacz a nie amplituner to polecam Yamahę A-500 skoro uważasz, że będzie najlepsza do Twoich kolumn ;)
    Anonymous
    Anonymous  
    dark-
    Level 20  
    Najlepszym wyborem będzie wzmacniacz i tuner osobno.. Jako wzmacniacz polecam właśnie tą Yamahę co do tunerów to nie do mnie nie moja działka jedyny tuner z jakim miałem do czynienia to Dynamic Speaker TU-960 więc nie mogę za dużo się wypowiedziec ;P
  • Helpful post
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous  
  • Helpful post
    globus1987
    Level 29  
    Jeżeli te 300-400zł miały by być na sam wzmacniacz nie wliczając tunera to widzę tu dużo lepsze wzmacniacze niż ta Yamaha. Chociażby wymieniony cambride a 500 byłby dużo lepszym wyborem albo denon pma-560. Od modelu a-500 jest nawet epszy a-520, w tej cenie jest też ax-500. Także wybór jest na prawdę duży i jeżeli masz do wydania wszystkie tylko na wzmacniacz to a-500 nie jest dobrą propozycją.
    Anonymous
    Anonymous  
    globus1987
    Level 29  
    To kup Yamahe a-520 i do tego jakiś tuner będzie to chyba najlepszy wybór w tej cenie.
  • Helpful post
    falcon36
    Level 11  
    Eltax Liberty 3+ mają naprawdę mocny bas jak na kolumny podstawkowe, a do tego ładne soprany. Średnica jest niestety dużo słabsza i nieco wycofana.
    Z kolei wzmacniacze Yamahy podkreślają skraje pasma.

Czy w takim zestawieniu dół i góra nie będą za bardzo wyeksponowane, a średnica "schowana"?
    Anonymous
    Anonymous  
    falcon36
    Level 11  
    Chciałem tylko zwrócić na to uwagę, bo słuchałem tych Eltaxów i wiem jak grają.

Amplitunera Ci żadnego nie doradzę, bo się nie nich nie znam. Natomiast jeśli chodzi o wzmacniacze to celowałbym w Nad'a albo Cambridge Audio.
    Oczywiście nie twierdzę, że te kolumny zagrają źle z Yamahą. Sam chętnie posłuchałbym takiego zestawienia i przekonał się na własne uszy jak by to brzmiało. Tak czy inaczej przed zakupem wskazany jest odsłuch, żeby potem nie było rozczarowania.
    Anonymous
    Anonymous