Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wymiana bsi Berlingo 2005r

piosiek 30 May 2010 19:25 5931 12
    piosiek
    Level 15  
    Witam
    przy kodowaniu bsi lexia chce kod vin 5 znaków moje pytanie z kąd go wziąć lub jak go wyliczyć
    pozdrawiam
    sstuning
    Level 17  
    Odczytaj zawartość z BSI i z pliku bez problemu się liczy.
    piosiek
    Level 15  
    tylko nie chodzi mi o kod do programowania kluczy (4 znaki), potrzebny kod vin 5 znaków, wyliczy się z mapy?
    sstuning
    Level 17  
    Jeśli dobrze przeczytałem (a z tym raczej nie mam problemu) to pytanie dotyczyło odczytania numeru VIN - tak więc moja odpowiedź dotyczyła numeru VIN.
    piosiek
    Level 15  
    nie chodzi mi o vin
    mam vin mam kod 4 znakowy indywidualny do programowania kluczy
    lexia w programowaniu parametrów bsi wyświetla komunikat kod vin - składa się on z pięciu znaków.
    sstuning
    Level 17  
    Próbowałeś ostatnie 5 cyfr?
    piosiek
    Level 15  
    próbowałem i nic
    o co chodzi z tymi bsi??
    w 206ce i partnerze przekładałem eeprom i poszło a w tym po przełożeniu pamięci kasuje część mapy m. innym nr vin wygląda na to że jest coś inaczej chociaż na rzut oka wygląda tak samo,, czyżby trzeba było coś kombinować w necu?
    może ktoś pomóc?
    zagrałem wsad nowy fabryczny ale do programowania chce kod vin 5 znaków
    sstuning
    Level 17  
    Wrzuć wsad z ori BSI (uszkodzonego) i z nowego, które chcesz sparować z autem.
    Jakbyś jeszcze odczytał pamięć ze sterownika silnika to można sparować je na plikach.
    piosiek
    Level 15  
    witam
    zaprogramowałem klucz do drugiego bsi zrobiłem dopasowanie i auto pali
    jednak mam brak komunikacji z zestawem wskazników, kreski na wyświetlaczu brak przebiegu i nie działają wskaźniki
    zły program do bsi?
    w bsi jest błąd komunikacji z zest. wskazn. i to samo w zest. wskazn.
    wie koś w czym rzecz?
    pozdr.
    elpietrek
    Level 11  
    chodzi o kod lexji jesli masz peuget planet zakoduj bsi przez planete jesli nie kod serwisowy lexji podam ci w mailu pozdrawiam Piotr
    piosiek
    Level 15  
    witam
    komunikacja z licznikiem znalazła się po włożeniu innego bsi wsio haroszo wszystko działa oprócz pilota może ktoś z kolegów podzieli się wiedzą na temat zaprogramowania pilotów ktoś mi mówił że można wprogramować tylko nowe w przypadku takiej operacji.
    zaznaczam że ta procedura którą podpowiada lexia nie działa, nie przyjmuje kodu pilota
    pozdrawiam
    Andiv
    Level 32  
    Pilota z tego co pamiętam zaprogramujesz, nie dopisze tylko używanego klucza.