Witam!
Proszę o pomoc w następującej sprawie:
autko (Citroen Xsara Picasso 1.8 16V 2002r + gaz) od jakiego czasu co jakiś czas nie reaguje na pedał gazu, chodzi nierówno. Objaw pedału jest większy na benzynie.
Generalnie czeka mnie też wymiana reduktora ponieważ śmierdzi gazem w aucie podczas jazdy ale najpierw chciałbym poprawić pracę silnika na benzynie aby móc dobrze wyregulować gaz.
Podłączyłem do samochodu interfejs elm327 i wywaliło mi takie błędy
- P0136 sonda lambda druga - nieprawidłowe działanie
- P0141 sonda lambda druga - błąd grzałki
- P0300 - losowe wypadanie zapłonów.
Podpowiedzcie od czego zacząć naprawę: od sondy, modułu zapłonu (świece wymienione) czy szukać jeszcze jakiejś innej przyczyny? Coś czytałem o brudnej przepustnicy, że warto ją wyczyścić.
Wlałem też dzisiaj do pełnego baku płyn STP do czyszczenia wtryskiwaczy.
Dziękuję i pozdrawiam
Proszę o pomoc w następującej sprawie:
autko (Citroen Xsara Picasso 1.8 16V 2002r + gaz) od jakiego czasu co jakiś czas nie reaguje na pedał gazu, chodzi nierówno. Objaw pedału jest większy na benzynie.
Generalnie czeka mnie też wymiana reduktora ponieważ śmierdzi gazem w aucie podczas jazdy ale najpierw chciałbym poprawić pracę silnika na benzynie aby móc dobrze wyregulować gaz.
Podłączyłem do samochodu interfejs elm327 i wywaliło mi takie błędy
- P0136 sonda lambda druga - nieprawidłowe działanie
- P0141 sonda lambda druga - błąd grzałki
- P0300 - losowe wypadanie zapłonów.
Podpowiedzcie od czego zacząć naprawę: od sondy, modułu zapłonu (świece wymienione) czy szukać jeszcze jakiejś innej przyczyny? Coś czytałem o brudnej przepustnicy, że warto ją wyczyścić.
Wlałem też dzisiaj do pełnego baku płyn STP do czyszczenia wtryskiwaczy.
Dziękuję i pozdrawiam