Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Xsara II na Me 7.4.4-cewka zapłonowa-skąd ten drugi błąd?

31 Maj 2010 17:35 3067 14
  • #1 31 Maj 2010 17:35
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • Pomocny post
    #2 31 Maj 2010 20:04
    jurekk55
    Poziom 35  

    Dość częste przy usterkach W/N nie tylko w citroenie (błąd sygnału oczywiście?)

    0
  • #3 31 Maj 2010 20:07
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 31 Maj 2010 20:56
    jurekk55
    Poziom 35  

    Podejrzyj sygnał z niego,może babol w opisie błędu?

    0
  • #5 31 Maj 2010 20:58
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • Pomocny post
    #7 31 Maj 2010 21:47
    766630
    Użytkownik usunął konto  
  • #8 31 Maj 2010 22:04
    jurekk55
    Poziom 35  

    georgesgr napisał:
    Motronic napisał:
    No tu jest problem, bo oglądnąłem głowicę dokoła, obmacałem ją jak ginekolog ...wiadome, i nie znalazłem nic, co by mi nasunęło mysl, że to czujnik wałka, któregokolwiek, bo są dwa.

    Witam,
    ME7.4.4 jest wtryskiem sekwencyjnym, ale nie ma czujnika walka rozrzadu. Synchronizacja nastepuje wg procedury DEPHIA (DEtection de PHase Integré à l'Allumage) - detekcje fazy zintegrowana z zaplonem. Jesli siadla jedna cewka, to system nie moze zsynchronizowac walow i stad blad synchronizacji.
    Pozdrawiam, Georges


    Błąd widmo?czy problem z programem diagnostycznym?

    0
  • #9 01 Cze 2010 07:55
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #11 01 Cze 2010 10:29
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #13 01 Cze 2010 14:15
    1078231
    Użytkownik usunął konto  
  • #14 01 Cze 2010 19:53
    jurekk55
    Poziom 35  

    Dziś oddałem auto klientowi:
    1 uzupełniony olej (poniżej minimum)
    2 zmieniona cewka
    3 zmieniona wtyczka ECU -cewka (sponiewierane konektory)
    Skutek-2 godziny było ok.potem powrót problemu.Podłożony drugi czujnik poł.wału bez efektu
    Ostatnim działaniem była wymiana świec ,wyleciały zamienniki wróciły oryginały po półdniowym męczeniu silnika na postoju i w jeździe problem nie wrócił!Katalizator przestał się rumienić;)

    0
  • #15 01 Cze 2010 20:30
    1078231
    Użytkownik usunął konto